Nikšić: Pobjednici takmičenja "Poznajem domovinu, zato je volim” učenici OŠ "Ratko Žarić"

Anđela Bezmarević je kazala da im takmičenje nije teško palo jer su imali dovoljno vremena da se pripreme
601 pregleda 3 komentar(a)
učenici škole Ratko Žarić, Foto: Svetlana Mandić
učenici škole Ratko Žarić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 11.04.2016. 12:56h

Ekipa Osnovne škole „Ratko Žarić“ pobjednik je Opštinskog takmičenja u kvizu znanja “Poznajem domovinu, zato je volim”, manifestacije koju su povodom deset godina nezavisnosti organizovali Ministarstvo prosvjete i Zavod za školstvo. Anđela Bezmarević, Nikola Koprivica, Nikola i Danilo Delibašić i Dejan Milenković, učesnici osmog razreda pomenute škole, osvajanjem prvog mjesta stekli su pravo da učestvuju na regionalnom takmičenju koje će se održati u Danilovgradu

“Čast mi je bilo da sam bio mentor ovim učenicima koji su kroz redovno školovanje među najboljima u školi i koji su pokazali želju da učestvuju u ovom kvizu”, kazao je profesor istorije i geografije Budimir Damjanović.

Anđela Bezmarević je kazala da im takmičenje nije teško palo jer su imali dovoljno vremena da se pripreme.

“Pripremali smo se oko mjesec dana i bilo mi jezadovoljstvo što sam učestvovala na ovakvom takmičenju. Jako mi je drago što sam naučila nešto o mojoj državi, jer jako je lijepo znati neke nove informacije. Voljela bih da se ovakvi kvizovi češće organizuju i da se takmičim sa ovako dobrim učenicima”, kazala je Bezmarević.

Takmičenje na kome su učestvovali učenici osmog razreda okupilo je 16 ekipa iz Nikšića i Plužina, a održano je u Osnovnoj školi “Olga Golović”.

“Učenici čestitam na smjelosti da učestvuju u kvizu i samim pojavljivanjem oni su pobjednici jer predstavljaju svoju ustanovu”, poručila im je Slobodanka Žižić, direktorica škole “Olga Golović”.

Bonus video: