Nikšić: Raste broj korisnika Narodne kuhinje

„I dalje radimo i naravno posla imamo, ali kao i uvijek imamo snage i volje jer sve radimo punog srca. Žao nam je što se virus proširio i što je broj oboljelih sve veći. Vozila za sada imamo dovoljno kao i volontera. Sav posao olakšava nam odlična saradnja sa Crvenim krstom i volonterima Crne Gore. Svakodnevno nam stižu i donacije”, kazala je Konstantina Vojinović iz Narodne kuhinje
1630 pregleda 1 komentar(a)
Pomoć nose i na kućnu adresu, Foto: Privatna arhiva
Pomoć nose i na kućnu adresu, Foto: Privatna arhiva

Broj korisnika Narodne kuhinje u Nikšiću raste iz dana u dan i trenutno ih je oko 400, a za preko 200 korisnika hrana se dostavlja na kućnu adresu. Narodna kuhinja je prije pojave koronavirusa imala 197 korisnika i samo nedjeljom nije radila, da bi nakon toga odlučili da rade i nedjeljom i da topli obrok sprema svim starijim i bolesnim osobama koje nijesu u stanju da spreme hranu i.

„I dalje radimo i naravno posla imamo, ali kao i uvijek imamo snage i volje jer sve radimo punog srca. Žao nam je što se virus proširio i što je broj oboljelih sve veći. Vozila za sada imamo dovoljno kao i volontera. Sav posao olakšava nam odlična saradnja sa Crvenim krstom i volonterima Crne Gore. Svakodnevno nam stižu i donacije”, kazala je Konstantina Vojinović iz Narodne kuhinje.

Kako je istakla mjesecima su uz njih, pa i sada, restoran “Verige 65”, kompanija “Progres”, “Monte credit”, NTC, a donacije su im stigle i od mljekare “Nika”, “Red comerca”, a NVO “Ženska akcija” im je uplatila honorar za mart od projekta koji realizuju, u iznosu od 240 eura. Kompanija “Ledo” je, kao i više puta do sada, donirala 100 kilograma smrznutog povrća, zaposleni i kupci u “Franci 18” namirnice, kao i brojni Nikšićani, dok je DOO “Baćović” donirao tonu brašna, a Crveni krst 300 kilograma.

“Sa radionicom kolača ‘Miranis’ napravili smo jednu lijepu priču. Narednih dana obilazićemo mještane okolnih sela, kako iz nikšićkih, tako i iz ostalih opština i donirati im kolače. Prve kolače i tortu odnijeli smo zaposlenima iz nikšićke bolnice jer oni zaslužuju pažnju svih građana obzirom kakvom su riziku izloženi”, istakla je Vojinović.

Pozvala je sve koji žele da im pomognu da to urade tako što će im donirati namirnice, kao i benzinske pumpe da im pomognu sa gorivom jer za sada im pomoć pružio samo “VN Petrol”.

“Molimo građane za strpljenje i razumijevanje kako nas, tako i ljudi u Crvenom krstu i Volontera. Trudimo se da stignemo do svake porodice. Vaše je da ostanete doma i pozovete telefone ovih službi. Kontakt telefon Narodne kuhinje je 068/296-775. Hvala svima na dobroti koju šire ovih dana i mimo vas – ostanite doma”, zaključila je Vojinović.

Bonus video: