Nikšić: Studenti prikupljaju novac za Rosu Knežević

Rođaci su htjeli da mi doniraju bubreg, ali nijesu mogli”
142 pregleda 0 komentar(a)
Filozofski fakultet Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Filozofski fakultet Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.02.2018. 16:53h

Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta (SVFF) iz Nikšića organizuje humanitarnu akciju u cilju prikupljanja novca za pomoć sugrađanki Rosi Knežević (27) koja od 2011. ide na dijalizu bubrega.

Kneževićeva se od 2011. nalazi na Nacionalnoj listi kadaveričnih (umrlih) donora, odnosno čeka transplantaciju.

“Pozivam sve studente, akademsko i neakademsko osoblje da učestvuju onoliko koliko su u mogućnosti”, kazao je za predstavnik SVFF-a Marko Popović.

U holu Filozofskog fakulteta postavljena je kutija za donaciju i tu će stajati do 1. marta, kada će biti organizovano stand-up veče.

“Nažalost, roditelji su oboljeli, a neki rođaci su htjeli da mi doniraju bubreg ali nijesu mogli. Da se obavi transplantacija u Turskoj potreban je donor, a ja ga nemam, tako mi je jedino preostala Moskva gdje bih mogla da uđem na njihovu Nacionalnu listu čekanja. Međutim, za to mi je potrebno oko 60.000 eura, a taj novac nemam”, kazala je Kneževićeva “Vijestima”.

Priča da su joj roditelji razvedeni i da sa majkom živi kao podstanar. Obje primaju tuđu njegu i naknadu sa Biroa i ta primanja zajedno iznose oko 200 eura. Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu Rosi Knežević mogu to da urade uplatom na njen žiro račun: 535 -0100100587887 - 08 kod Prve banke.

Bonus video: