Nikšić: Uručeni ključevi penzionerima u novosagrađenoj zgradi - Vijesti.me
"ZA MANJE OD GODINU ZAVRŠENA"

Nikšić: Uručeni ključevi penzionerima u novosagrađenoj zgradi

Ključeve je dobilo 45 penzionera koji su platili stan, dok će ostali to uraditi do 25-og marta kada će im biti uručeni ključevi

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović uručio je ključeve penzionerima koji su dobili stan u novosagrađenoj zgradi, kod Insituta za crnu metalurgiju. Riječ je o zgradi od 75 stambenih jedinica – 60 jednosobnih i 15 garsonjera, a cijena metra kvadratnog iznosi 310 eura. Gradnja zgrade koju su zajednički finansirali Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Opština Nikšić, Fond PIO i NVO “Udruženje penzionera” Nikšić, koštala je 1,8 miliona eura.

“Za manje od godinu završili smo zgradu. Počeli smo prije nedelju dana drugu zgradu za penzionere i nju ćemo završiti za godinu. To je nešto čime se ponosim za sve projekte koje smo uradili za zadnje četiri godine. Sve što smo obećali uradili smo u roku“, kazao je Grbović i zahvalio se izvođaču radova, firmi “L gradnja”, što je posao odrađen brzo i kvalitetno.

Veselin Grbović
Veselin Grbović

Prema riječima Dušana Perovića, direktora Fonda PIO, nakon završetka zgrade čija gradnja je počela prošle sedmice, u opštini Nikšić praktično neće biti penzionera koji nijesu riješili stambeno pitanje. Perović je kazao da je za zadnje četiri godine sagrađeno blizu 600 stanova za penzionere, a u tu svrhu izdvojeno je preko osam miliona eura. Takvim tempom, kako je kazao, nastaviće i ubuduće širom Crne Gore.

Dušan Perović
Dušan Perović

Predsjednik nikšićkog Udruženja penzionera Ivan Krsmanović kazao je da je izgradnja zgrade od velikog značaja za penzionere koji su konačno riješili važno životno pitanje. Zahvalio se predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću i resornom ministarstvu, a posebno bivšoj ministarki Zorici Kovačević od koje je, kako je kazao, sve krenulo. 

Zorica Kovaević
Zorica Kovaević

Kovačević je izrazila zadovoljstvo što su konačno ljudi koji su gradili ovu zemlju ali nijesu uspjeli tokom radnog vijeka sada dobili krov nad glavom i izrazila zadovoljstvo i ponos što je bila dio svega toga. 

Elmedin Rovčanin, sekretar u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, obećao je da će to ministarstvo i dalje nastaviti da pomaže u projektima koji se tiču najugroženijeg stanovništva, posebno penzionera.

Elmedin Rovčanin
Elmedin Rovčanin

Ključeve je dobilo 45 penzionera koji su platili stan, dok će ostali to uraditi do 25-og marta kada će im biti uručeni ključevi.