Nikšićki fakultet nastavlja međunarodnu saradnju

89 pregleda 0 komentar(a)
Fakultet za sport, Nikšić, Foto: Fsnk.ac.me
Fakultet za sport, Nikšić, Foto: Fsnk.ac.me
Ažurirano: 18.01.2015. 14:21h

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Dobrislav Vujović potpisao je sporazum o saradnji sa Modernim Univerzitetetom u Pečuju iz Mađarske, što je 24. bilateralni sporazum nikšićkog fakulteta sa inostranim visokoškolskim institucijama iz oblasti sportskih nauka.

"Nakon uspješne promocije u Harkanju, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića uspostavio je saradnju i sa Modernim Univerzitetetom u Pečuju iz Mađarske, tako da je dekan fakulteta Dobrislav Vujović potpisao sporazum sa direktoricom Instituta Józsa Ritom", navodi se u saopštenju.

To je, kako se navodi, 24. bilateralni sporazum sa inostranim visokoškolskim institucijama iz oblasti sportskih nauka koji je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića potpisao od svog osnivanja 2008. godine.

"Institut za sportske nauke i fizičko vaspitanje funkcioniše u okviru Fakulteta za nauku, a struktuiran je iz četiri odsjeka, prije svega odsjeka za individualne sportive, odsjeka za sportsku biologiju, odsjeka za rekreaciju, kao i odsjeka za proučavanje teorije tjelesne culture", naveo je Vujović.

On je rekao da sa svojih deset fakulteta Univerzitet u Pečuju igra značajnu ulogu u mađarskom visokom obrazovanju, jer nudi širok spektar nastave i studijskih programa, obezbeđujući na visokom nivou prenošenje znanja, kao i istraživanja.

Vujović je dodao da će Univerzitet Crne Gore, preko svog fakulteta u Nikšiću imati velike benefite kako za studente tako i za nastavni kadar.

Bonus video: