Nikšićki osnovci u posjeti vršnjacima koji se liječe na dječjem odjeljenju

"Cilj nam je da se kroz ovu akciju kod djece razvije humanost i solidarnost, da se izdigne njihova važnost angažovanja i da osjete zadovoljstvo da su pomogli oboljelom drugu”
88 pregleda 0 komentar(a)
Dječje odjeljenje, Foto: Dječji savez
Dječje odjeljenje, Foto: Dječji savez
Ažurirano: 05.10.2017. 08:12h

U sklopu dječje nedjelje Dječji savez Nikšića, kao i osnovne škole, sprovode niz aktivnosti, a jedna od njih je i tradicionalna posjeta mališanima koji se nalaze na dječjem odjeljenju Opšte bolnice. Desetak učenika iz škole “Ratko Žarić”, zajedno sa nastavnicama Lidijom Vujović i Mirjanom Krunić, i sekretarom Dječjeg saveza Ratkom Radunović, posjetili su drugare koji se liječe i odnijeli im veću količinu voća i slatkiša.

“Dječji savez je tom prilikom uručio sredstva za higijenu, školski pribor, sokove i plišane igracke. Cilj nam je da se kroz ovu akciju kod djece razvije humanost i solidarnost, da se izdigne njihova važnost angažovanja i da osjete zadovoljstvo da su pomogli oboljelom drugu”, kazala je Radunović.

I učenici nijesu otišli kući praznih ruku. Pored sokova i slatkiša, ljekari i sestre sa dječjeg odjeljenja poklonili su im kape, maske, rukavice, flajere.

Bonus video: