Nikšićkim penzionerima uručeni ključevi novih stanova - Vijesti.me
U RUDOM POLJU

Nikšićkim penzionerima uručeni ključevi novih stanova

“Nastojaćemo da i dalje radimo na poboljšanju kvaliteta života penzionerske populacije ne samo u ovoj opštini već u cijeloj Crnoj Gori i trudićemo se da njihova dobrobit bude osnov za pronalaženje novih modela brige o njima”, poručio je Purišić

Kemal Perišić, uručenje ključeva penzionerima
Kemal Perišić, uručenje ključeva penzionerima (Foto: Svetlana Mandić)

Ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić, uručio je ključeve nikšićkim penzionerima koji su dobili stan u novosagrađenoj zgradi u Rudom Polju. Riječ je o investiciji vrijednoj 1,8 miliona eura, a objekat su finansirali Opština Nikšić, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Fond PIO i NVO “Udruženje penzionera” Nikšić. Penzioneri su kvadrat stana u pomenutoj zgradi, koja je trebalo da bude završena sredinom juna, plaćali po 310 eura.

Nikšić, zgrada penzioneri
Nikšić, zgrada penzioneri

Ministar je podsjetio da je Vlada u saradnji sa lokalnim samoupravama i udruženjima penzionera preduzela aktivnosti na izgradnji stambenih jedinica namijenjenih penzionerima i pozvao sve Opštine, koje su zainteresovane za takav oblik saradnje da im se jave kako bi riješili “potrebe penzionera koji su dugo radili, doprinijeli ovome društvu i red je barem da u penzionerskim danima dobiju svoj krov nad glavom”.

“Nastojaćemo da i dalje radimo na poboljšanju kvaliteta života penzionerske populacije ne samo u ovoj opštini već u cijeloj Crnoj Gori i trudićemo se da njihova dobrobit bude osnov za pronalaženje novih modela brige o njima”, poručio je Purišić.

Dušan Perović, direktor Fonda PIO, kazao je da je u zadnjih pet godina sagrađeno 500 stambenih jedinica za penzionera, a da je Vlada za tu svrhu opredijelila pet miliona eura.

“Ove aktivnosti nastavljamo i dalje. Postavljen je kamen temeljac prije par dana u Pljevljima gdje se gradi 20 stambenih jedinica, na Žabljaku je u toku izgradnja, pripriprema se izgradnja u Rožajama, Plavu, Beranama. Intencija je da što više usmjerimo našu na penzionere na sjeveru iz prostor razloga što smatramo da su materijalno manjih mogućnosti”, kazao je Perović.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović podsjetio je da je Opština obezbijedila zemljište, oslobodila plaćanja komunalija, Agencija za projektovanje je besplatno uradila projekat i izvršila nadzor.

Penzionere je pozdravio i predsjednik udruženja Ivan Krsmanović.