Nikšićko naselje pet dana bez vode: "Zaraza prijeti, čudo da nema epidemije"

“Zovemo svaki dan u Vodovod i niko nam ništa ne govori. Igraju se sa nama. Desi se ponekad da dođe kasno uveče oko dva i ima je po sat vremena i opet nestane"
3 komentar(a)
Gračanica voda, Foto: Čitalac reporter
Gračanica voda, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 29.08.2017. 19:51h

Dvadesetak porodica iz nikšićkog naselja Gračanica već pet dana praktično je bez vode.

Kažu da su bezuspješno pokušavali da u Vodovodu saznaju zašto su slavine suve.

“Zovemo svaki dan u Vodovod i niko nam ništa ne govori. Igraju se sa nama. Desi se ponekad da dođe kasno uveče oko dva i ima je po sat vremena i opet nestane. Sinoć je došla oko ponoći, ali pritisak je toliko loš da ne može boca vode da se napuni. Ne možemo više da izdržimo ovako“, kazao je Vlatko Dragović.

Hazbo Adrović ističe da se plaši da nestanak vode ne izazove neku bolest.

“Ovdje ima toliko djece, bolesnog naroda. Po čitavu noć dežuramo. Dođe toliko da jedva stignemo da napunimo po dvije-tri kantice. Ne možemo više da izdržavamo ove vrućine, a još bez vode. Najgore je sa kupatilima. Niko ništa ne govori kao da nama voda ne treba. Da je restrikcija, to bi poštovali i znali bi šta nas čeka. Prijeti nam zaraza i infekcija. Čudim se da do sada nije izbila epidemija, ovoliko smeće okolo, ovoliko ljudi, vrućine, bez vode“.

I mještani u blizini Željezare imaju problem sa vodom - jer je, tvrde, danima zamućena, pa ne smiju da je koriste za piće.

Iz Vodovoda su kazali da su za problem mještana Gračanice saznali od novinara i da su odmah zvali Dragovića kako bi poslali cisternu, ali im je on, kako tvrde, kazao da imaju „pomalo vode“.

“Ispitaćemo šta je u pitanju. Hidrološka situacija je katastrofalna i presušili su izvori koji nikada ne presušuju, ali naši radnici koji rade po 24 sata bukvalno se bore za svaku kap na izvorima. Uprkos tome, zadovoljni smo jer imamo stabilno i kvalitetno snabdijevanje grada vodom“.

Iz Vodovoda su apelovali na mještane iz prigradskih naselja da racionalno troše i tvrde da je voda u skladu sa propisima.

“Restriktivna isključenja su već dala rezultat. Što se kvaliteta vode tiče, Institut za javno zdravlje redovno kontroliše vodu na pet tačaka i ona odgovara kvalitetu vode za piće“.

Bonus video: