Nimanbegu: Crna Gora je spremna da pomogne Albaniji

"Sa dubokom zabrinutošću pratimo vijesti o velikom razornom zemljotresu u Republici Albaniji i velikoj prouzrokovanoj šteti u Draču, Tirani, Thumani, Kurbinu i drugim okolnim područjima"
3714 pregleda 7 komentar(a)
Nimanbegu, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Nimanbegu, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 26.11.2019. 18:01h

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Genci Nimanbegu uputio je ambasadoru Albanije u Crnoj Gori, Ridiju Kurteziju telegram saučešća povodom jakog zemljotresa koji je jutros pogodio Albaniju.

U zemljotresu jačine 6,4 stepena koji je danas pogodio Albaniju poginulo je najmanje 20 osoba, dok je oko 600 povrijeđeno. Iz ruševina je izvučeno ukupno 42 ljudi.

"Sa dubokom zabrinutošću pratimo vijesti o velikom razornom zemljotresu u Republici Albaniji i velikoj prouzrokovanoj šteti u Draču, Tirani, Thumani, Kurbinu i drugim okolnim područjima. Snaga zemljotresa se osjetila i u Crnoj Gori, te usmjerila naše misli prema našim prijateljima i sunarodnicima koji žive u našoj matičnoj zemlji. Dozvolite mi da izrazim moje iskreno saučešće porodicama poginulih, kao i moju solidarnost sa svim porodicama povrijeđenih i izrazim saosjećanje sa onima koji tragaju za svojim najbližima. Molim Vas, prenesite svim porodicama i institucijama Republike Albanije, našu spremnost za institucionalnu pomoć, ali i spremnost svih Albanaca u Crnoj Gori, da vas podrže i budu pored vas u ovim teškim trenucima koji proživljavate poslije ove prirodne katastrofe", rekao je Nimanbegu.

Bonus video: