Nina Bošković ide na Oksford!

Nakon teksta o Nininim postignućima u "Vijestima", prva se javila kompanija "Vezuv" koja je Nini obezbijedila 10.000 eura za školarinu i 6.000 za život u Britaniji. Istog dana, Zapad banka je Boškovićevoj obezbijedila 2.000 eura, a onda se uključila Vlada i Ministarstvo koji su donirali 10.000 eura za školarinu. Kompanija Montepuit je donirala 500
583 pregleda 16 komentar(a)
Nina Bošković, Foto: Hipotekarna banka
Nina Bošković, Foto: Hipotekarna banka
Ažurirano: 20.06.2018. 10:30h

Podgoričanka Nina Bošković u oktobru će početi master studije iz kliničke embriologije na jednom od najboljih svjetskih univerziteta - Oksfordu, zahvaljući današnjoj donaciji Hipotekarne banke, koja će joj obezbijediti oko 20.000 eura koliko je nedostajalo za plaćanje školarine (43.000 eura).

Direktorica marketinga Hipotekarne banke Ana Ristić kazala je da se ova banka trudi da prepozna prave vrijednosti.

"Nina je primjer kako prave vrijednosti uvijek nađu pravo mjesto. Najbolja studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta, primljena na master studije na Oksfordu, sad može samo da se posveti učenju. Vjerujemo da će i tamo biti najbolja i da će ostvariti svoju želju da znanje koje će tamo steći iz kliničke embriologije primjenjuje u Crnoj Gori", poručila je Ristić.

Nina je novinarima kazala da je danas jednako srećna kao i u trenutku kad su je na početku godine primili na Oksford.

"Presrećna sam. Hipotekarna banka ovim pokazuje da je zaista posvećena ovom društvu. Vjerujem da su svi njeni klijenti ponosi što su dio banke koja pomaže drugima. Daću sve od sebe da opravdam povjerenje, da iskoristim priliku za učenje na najprestižnijem univerzitetu, i da svoje znanje primjenjujem u Crnoj Gori", kazala je ona.

Bilo je malo izgleda da Bošković bude student prestižne ustanove, iako je primljena kao jedna od 13 najboljih iz cijelog svijeta. Na njene dopise nijesu odgovarale državne institucije.

Nakon teksta o Nininim postignućima u "Vijestima", prva se javila kompanija "Vezuv" koja je Nini obezbijedila 10.000 eura za školarinu i 6.000 za život u Britaniji. Istog dana, Zapad banka je Boškovićevoj obezbijedila 2.000 eura, a onda se uključila Vlada i Ministarstvo koji su donirali 10.000 eura za školarinu. Kompanija Montepuit je donirala 500.

Boškovićeva danas treba da javi Oksfordu da li može da pokrije troškove školarine, a za to je bilo malo izgleda sa 22.500 eura, sve dok je nije kontaktirao menadžment Hipotekarne banke, koji je odlučio da joj obezbijedi sve što za školarinu nedostaje.

Bonus video: