Njemci potvrdili opštenoznato: Crna Gora lijepa ali je teško doći do nje

Bejer, koji je u Crnoj Gori treći put, rekao je nakon obilaska Bara da je veoma komplikovano stići iz Njemačke u Crnu goru, opisavši primjer ove grupe čiji veći dio dolazi iz Berlina
112 pregleda 7 komentar(a)
Peter Bejer, Foto: Radomir Petrić
Peter Bejer, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 20.10.2014. 16:12h

Crna Gora je izuzetno lijepa i naši utisci su u jednoj riječi fantastični, ali da bi njemački turisti počeli da u većem broju dolaze u Crnu Goru, morala bi se poboljšati avio-dostupnost ovom tržištu, ocijenio je za "Vijesti” Peter Bejer, član predsjedništva njemačkog Udruženja “Dojčer Rajzering” čija je delegacija danas obišla barsku opštinu.

Bejer, koji je u Crnoj Gori treći put, rekao je nakon obilaska Bara da je veoma komplikovano stići iz Njemačke u Crnu goru, opisavši primjer ove grupe čiji veći dio dolazi iz Berlina.

"Imali smo let iz Berlina sa presjedanjem u Cirihu, gdje smo na sljedeći let čekali tri sata. Bilo je komplikacija i s prtljagom, kojeg nijesmo mogli da čekiramo u Berlinu direktno za Podgoricu, već smo to morali u Cirihu. Za nas je to veoma komplikovano jer idemo na poslovno putovanje, a treba znati da među njemačkim gostima koji dolaze na odmor ima i starijih ljudi, od kojih će mali broj pristati na te uslove. Hrvatska, kao vaša konkurentska destinacija, na drugoj strani, ima veoma dobre avio-konekcije sa Njemačkom. Ja lično imam i privatnu agenciju i ipak ću učiniti sve da na pravi način promovišem ponudu Crne Gore", dodao je Bejer.

”Dojčer rajzering” je dio jednog od najvećih evropskih turističkih koncerna REWE, u sklopu kojeg posluju turoperatori ITS, “Jan Rajzen” i “Der Tour”, a u Crnoj Gori ga zastupa agencija “Globtour Montenegro”.

Studijska grupa od 25 menadžera ovog udruženja u Crnoj Gori boravi od 17 do 22. oktobra, a kao gost Turističke organizacije Bara posjetila je Stari grad Bar, Staru maslinu na Mirovici i hotele sa četiri zvjezdice “Princes” i “Ruža Vjetrova”.

Bejer je rekao da “Dojčer Rajzering” okuplja oko 220 članica, što je svrstava u srednje velike članice REWE, a cilj je da jača promocije i kvalitetno predstavlja destinacije koje ima u ponudi.

Jednom godišnje organizuju studijsko putovanje za najznačajnije menadžere, a u Crnoj Gori sada prikuplja “što je više moguće” podataka i materijala. Na tom polju, dodao je Bejer, očekuje i pomoć i podršku crnogorskog turističkog predstavništva u Frankfurtu i “Globtoura”.

Direktorica Turističke organizacije Bar Neda Ivanović istakla je da je ova posjeta od velikog značaja za Opštinu, jer je broj turista iz Njemačke, od 2.500, koliko ih je bilo 2013, nastavio trend rasta, “pa je realno očekivati da raste svake naredne sezone”, posebno što su u barskoj ponudi i hoteli visoke kategorije “a ni privatni smještaj im nije neinteresantan ako nudi kvalitet”.

Bonus video: