Noćni voz Beograd - Bar se ukida, dio radnika ostaje bez posla

Zbog radova na dijelu pruge Beograd - Bar u Srbiji, noćni voz neće saobraćati od 1. decembra do 15. jula
241 pregleda 12 komentar(a)
Voz, ŽPCG, ŽICG, pruga, Foto: Ivan Petrušić
Voz, ŽPCG, ŽICG, pruga, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 23.11.2016. 09:14h

Dio radnika Željezničkog prevoza (ŽPCG) ostaće bez posla zbog ukidanja noćnog voza na relaciji Beograd - Bar.

To je indirektno poručio v.d. izvršnog direktora ŽPCG Vojislav Andrijašević:

“Dosta je delikatno pitanje otpuštanje radnika za period dok voz ne bude saobraćao zbog zakonskih ograničenja, ali generalno gledano tehnološki višak u društvu je neminovnost ukoliko se želi opstanak društva”.

Andrijašević je kazao da radnici ŽPCG sudskim putem traže i ono što im realno ne pripada, “ne shvatajući da sijeku granu na kojoj sjede”.

Zbog radova na dijelu pruge Beograd - Bar u Srbiji, noćni voz neće saobraćati od 1. decembra do 15. jula.

Dnevni vozovi saobraćaće do Lajkovca, odakle će se putnici autobusom prevoziti do Beograda. “Vijesti” su ranije najavile zatvaranje pruge, ali je ono u međuvremenu odloženo...

Andrijašević tvrdi da “Srbija voz” nije mogla omogućiti saobraćanje noćnog voza, zbog navodno velikih troškova autobuskih karti do Beograda.

“Koje ne mogu pokriti iz prihoda, a njihovo resorno ministarstvo ni infrastruktura ne želi pomoći finansijski 'Srbija vozu' kao operateru koji se bavi prevozom putnika”.

Andrijašević je kazao da su organizovali nekoliko sastanaka sa predstavnicima “Srbija voza” i nudili dio novca od vozne karte za pokrivanje troškova autobusa, ali da to nije prihvaćeno.

Istakao je da će ukidanje noćnog voza dovesti do umanjenja prihoda ŽPCG za oko milion eura, problema neangažovanja planiranih voznih sredstava za koja su, na ime redovne opravke, uložila dosta novca, ali i viška zaposlenih za period dok ne bude saobraćao.

Bonus video: