"Normal Company": Istina je da je zemljište privatno, a mi vlasnici

“Za zemljište od 2.807 kvadrata platili smo 704.557 eura, a za građevinske dozvole izdvojili smo dodatnih 2.886.621,95 eura”
262 pregleda 12 komentar(a)
zgrada, Normal Company, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada, Normal Company, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.09.2015. 20:08h

Iz firme “Normal company” su u reagovanju na izjavu Aleksandra Markuša, objavljenu u tekstu „Gradili, a znali da je privatno“ u „Vijestima”od 24. septembra, saopštili da su za zemljište od 2.807 kvadrata platili 704.557 eura, a za građevinske dozvole 2.886.621,95 eura.

Markuš je ranije saopštio da je neistinita tvrdnja firme “Normal company” da su sa Opštinom Podgorica za katastarske parcele kod Hrama Hristovog vaskrsenja, zbog kojih njegova porodica vodi jedanaestogodišnju borbu za povraćaj zemljišta u svojinu, zaključili ugovore o prenosu prava svojine 30. 11. 2004. godine.

Iz PR Službe “Normal company” u reagovanju navode da su zemljište kupili na javnom nadmetanju od Direkcije za imovinu Opštine Podgorica, 25. 10. 2004, za koje su sklopljena tri Ugovora o prenosu prava na gradskom-građevinskom zemljištu 30. 11. iste godine.

U reagovanju navode da „ništa ne bi bilo sporno u Markuševom reagovanju da nije iznio niz netačnih, proizvoljnih i tendencioznih informacija u vezi sa „Normal Company“.

“Tačno je da je to zemljište privatno, ali „Normalovo“, koje za 2.807 kvadrata… plati 704.557,00 eura (251 euro po m2) i to u korist budžeta Opštine Podgorica. Dakle gospodine Markuš, platismo Opštini Podgorica i gradismo na svom zemljištu i kupcima prodadosmo sve što izgradismo”, navodi se u reagovanju.

Iz PR službe “Normal company” su naveli da su gradili na osnovu građevinskih dozvola, koje im nijesu date na ''lijepe oči'', već su i za njih platili 2.886.621,95 eura po osnovu uređenja gradskog građevinskog zemljista.

“Kažete da smo „možda volšebno na dva - tri dana brisali zabilježbe restitucije iz listova nepokretnosti dok ne obezbijedimo „čisto“ i dobijemo građevinske dozvole“. Dobro bi bilo da nadležnom državnom organu koji se bori protiv ovakvih krivičnih djela objasnite ko je, kada i u čiju korist to uradio i nemojte čekati da se postupak restitucije okonča, već to uradite sto prije”, piše u reagovanju.

Markuša su pozvali da “ne prikriva one koji su navodno počinili takva djela, jer je pravo i obaveza svakog građanina da prijavi krivično djelo“.

“U sve što smo prethodno i danas iznijeli, možete se lično uvjeriti, kao i mediji i državni organi koji, iskreno vjerujemo, rade po ustavu i zakonu. Svaki dokumenat vam dajemo na uvid, ne postoji mistika niti bilo kakva zavjera protiv bilo koga”, navodi se u reagovanju.

Nijesu imali sporova

Naveli su da o poslovnoj etici i odnosima prema njihovim partnerima najbolje govori to što su do sada izgradili preko 1.000 stanova i poslovnih prostora i nikada nijedan sudski spor nijesu vodili, ni sa kupcima ni sa poslovnim partnerima - izvođačima.

“Više je nego očigledno da vaši istupi u medijima posljednjih dana imaju za cilj da se izvrši pritisak na Komisiju za povraćaj i obeštećenje Opštine Podgorica, kako biste izdejstvovali donošenje Rješenja u svoju korist. Vjerujemo da je pravda iako spora, ipak dostižna“, navodi se u reagovanju “Normal company”.

Bonus video: