Nova blokada puta u dijelu Ulcinja, vozači bijesni

Kaldrma u ulcinjskoj Staroj čaršiji, svečano je otvorena prije skoro tri godine, i u međuvremenu je doživjela dvije ozbiljne rekonstrukcije
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2012. 17:51h

Radovi na gradskoj kaldrmi u Staroj čaršiji, od restorana “Bonita” do raskrsnice za Pinješ, zbog čega je saobraćaj u tom dijelu Ulcinja blokiran u oba smjera već nekoliko dana, biće završeni najranije tek sredinom mjeseca, najavio je sekretar za komunalne djelatnosti Avdo Derviši.

To će dodatno razjariti vozače koji već negoduju i koji su zbog radova prinuđeni da idu Meterizima ako im je cilj Pristan, ili gornjim putem, preko Pinješa, ako sa Pristana žele put grada.

Derviši je kazao da je kaldrma bila zrela za rekonstrukciju.

“Primorani smo na radove jer je kaldrma rađena nekvalitetno, uz evidentne propuste. Jednostavno, došlo je do ulegnuća, tako da nijesmo smjeli da čekamo sezonu sa kaldrmom u takvom stanju”, kazao je “Vijestima” Derviši.

On je naveo da je sredina mjeseca najraniji rok za kraj radova zbog, kako je pojasnio, mogućih poteškoća sa funadmentom, što bi iziskivalo dodatne aktivnosti i trošak.

Kaldrma u ulcinjskoj Staroj čaršiji, svečano je otvorena prije skoro tri godine, i u međuvremenu je doživjela dvije ozbiljne rekonstrukcije. Izvođač radova, bosanska firma „Prominvest“, propuste je pravdala lošim kvalitetom pijeska koji je korišćen, odnosno nedopustivom količinom soli koju je sadržao taj materijal.

Druga faza projekta, koja je predviđala izgradnju kaldrme u Novoj mahali, do džamije i ulicom koja povezuje taj dio grada sa glavnom saobraćajnicom, trebalo je da bude realizovana nakon ljeta te godine. Radovi na toj fazi, međutim, nikad nijesu ni počeli.

Sadašnje radove na rekonstrukciji, koji, prema predračunu, koštaju oko 20 hiljada eura, izvodi ulcinjska firma “Brisku konstrukcion”. Troškove snose Opština i Direkcija javnih radova.

Galerija

Bonus video: