Nova generacija polaznika Škole demokratskog rukovođenja - Vijesti.me
ODRŽANA SVEČANA CEREMONIJA

Nova generacija polaznika Škole demokratskog rukovođenja

Lukšić je na otvaranju kazao da program ove Škole "pruža značajan doprinos sveukupnom društvenom razvoju"

Svečana ceremonija Otvaranja XIII generacija polaznika Škole demokratskog rukovođenja, koju čine 24 predstavnika parlamentarnih političkih partija, medija, državne uprave, sindikata i NVO-a u Crnoj Gori, održana je u sali Fakulteta političkih nauka, u Podgorici.

Ovogodišnjim programom Škole predviđena su četiri modula koja će biti posvećena svim aspektima procesa evropskih integracija.

Ceremoniji su prisustvovali crnogorski ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, šef misije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič, UN koordinator u Crnoj Gori gdin Rastislav Vrbenski i ambasador Norveške NJ.E. Nils Ragnar Kamsvag.

Lukšić je na otvaranju kazao da program ove Škole "pruža značajan doprinos sveukupnom društvenom razvoju i sprovođenju demokratskih reformi koje se odvijaju u crnogorskom društvu".

"Izuzetno mi je drago što će u fokusu ovogodišnjeg programa Škole biti proces evropske integracije, kao naš spoljnopolitički prioritet, ali je to i proces koji je udružio snage Vlade, Skupštine, nevladinih organizacija, medija, političkih partija i svih naših građana u ostvarenju zajedničkog cilja, članstva u Evropskoj uniji. Zahvaljujem Građanskoj alijansi što već godinama prepoznaje taj potencijal, i kroz Školu demokratskog rukovođenja okuplja predstavnike svih sfera našeg društva kreirajući prostor za dijalog, učenje, razmjenu iskustava i u krajnjem jačanje kapaciteta naše zemlje u pogledu izgradnje društva u čije temelje zajedničkim naporima čvrsto ugrađujemo evropske standarde i vrijednosti", kazao je Lukšić.

On je podsjetio da je proces evropske integracije je dug i dinamičan.

"Taj proces podrazumijeva konkretne rezultate, utiče na promjenu navika, osigurava bolji kvalitet života svakog pojedinca i obezbjeđuje kontinuirano jačanje naših institucija. Napredak koji u tom procesu ostvarujemo dodatno dobija na značaju ako ga posmatramo kroz prizmu aktuelnog trenutka u kojem su mnogi u EU za njeno preispitivanje ili za zaustavljanje proširenja", rekao je ministar.