Nova pijaca na Koniku tek početkom 2017. godine?

Decembra 2015. godine, gradonačelnik Slavoljub Stijepović je sa Francom, u okviru privatno-javnog partnerstva, postavio kamen temeljac za izgradnju poslovnog centra u Ulici Avda Međedovića
73 pregleda 0 komentar(a)
Hipermarket Franca, Foto: Boris Pejović
Hipermarket Franca, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.12.2016. 19:32h

Nova pijaca na Koniku još nije otvorena, iako je bilo najavljeno na svečanom otvaranju hipermarketa „Franca“ prije sedam dana, da će to biti ove sedmice.

„Potrebno je samo da završimo neke formalnosti i sigurno će kompletan objekat biti otvoren za nedjelju dana“, kazao je direktor kompanije „Mesopromet-Franca“ Hilmija Franca na otvaranju.

Decembra 2015. godine, gradonačelnik Slavoljub Stijepović je sa Francom, u okviru privatno-javnog partnerstva, postavio kamen temeljac za izgradnju poslovnog centra u Ulici Avda Međedovića.

Stijepović je tada saopštio da investicija iznosi 3,5 miliona eura, od čega je Glavni grad uložio zemljište za izgradnju i komunalije, dok je izgradnja objekta bila obaveza privatnog partnera.

Tada je najavljeno da će radovi biti gotovi krajem avgusta ove godine.

Iz „Tržnica i pijaca ” nisu „Vijestima” odgovorili kada će biti otvorena nova pijaca u sklopu tržnog centra, da li su tezge izdate.

Za zakup tezgi i prodajnih mjesta u Tržnom centru „Konik” mjesečno će trebati da se izdvoji od 35 do 45 eura po kvadratu.

“Cijene zakupa tezgi i prodajnih mjesta u sektorima sira, jaja, cvijeća i ribe utvrđene su po metru kvadratnom u zavisnosti od vremena korišćenja, površine i vrste prodajnog mjesta. Za metar kvadratni tezge mjesečni zakup će biti 45 eura, za metar kvadratni prodajnog mjesta sa rashladnom vitrinom u sektoru za sir treba izdvojiti 40 eura”, navodi se u dokumentaciji preduzeća „Tržnice i pijace”.

Mjesečni zakup za metar kvadratni prostora u sektoru za jaja i cvijeće, kako piše, iznosiće 35, dok će za ribu biti 45 eura.

“Za metar kvadratni mesare mjesečno će se izdvajati 18 eura, a za poslovne prostore manje od 25 kvadrata 22 eura. Za poslovne prostore veće od 25 kvadrata mjesečni zakup biće 17 eura po kvadratu”, navodi se u cjenovniku.

Za mjesečni zakup vage potrebno je izdvojiti 12,83 eura, za postavljanje automata stotinu, a za reklamu unutar tržnog centra 20 eura po metru kvadratnom.

Bonus video: