Novaković Đurović: Opštine netranspatentno dodjeljuju novac NVO - Vijesti.me
Projekat "Moja zajednica -Snažna zajednica!"

Novaković Đurović: Opštine netranspatentno dodjeljuju novac NVO

Projekat "Moja zajednica -Snažna zajednica!" finansira Evropska unija u okviru IPA programa za razvoj civilnog društva 2016, a kofinansira Ministarstvo javne uprave

Sa konferencije
Sa konferencije (Foto: Savo Prelević)

Izvršna direktorka Centra za razvoj nevladinih organizacija Ana Novaković Đurović kazala je da mnoge Opštine dodjeljuju novac NVO selektivno, odnosno netransparentno. 

Ona je to kazala na konferenciji "Moja zajednica -Snažna zajednica", koja je počela u hotelu "Podgorica". 

Ana Novaković Đurović
Ana Novaković Đurović(Foto: Savo Prelević)

Projekat "Moja zajednica - Snažna zajednica!" finansira Evropska unija u okviru IPA programa za razvoj civilnog društva 2016, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović je istakla je da je saradnja sa NVO veoma važna za razvoj lokalnih uprava i ojačava normativno pravnih akata.

Suzana Pribilović
Suzana Pribilović(Foto: Savo Prelević)

Pomoćnik generalnog sekretara Zajednice opština Crne Gore Saša Šćekić je kazao da očekuje da i u narednom periodu nastave saradnju sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija.

Pribilović je naglasila da je dosadašnja praksa pokazala da saradnja NVO organizacija i lokalnih vlasti je posebno važan mehanizam aktivnog uključivanja građana u proces kreiranja javnih politika.