Nove raspodjele stanova nema ni kad sud kaže

Prema dokumentaciji u koju su “Vijesti” imale uvid, Viši sud je poništio “kao nezakonitu” rang-listu po kojoj je Ratković ostao bez stana
62 pregleda 0 komentar(a)
Ljubo Ratković, Foto: Radomir Petrić
Ljubo Ratković, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 11.02.2017. 20:15h

Četiri godine suđenja i četiri sudske presude u njegovu korist, ne čine mnogo Ljubu Ratkoviću u borbi da ostvari pravo pred stambenom komisijom barskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

Radnik “Vodovoda”, sa 43 godine staža, ne može još da dočeka da se ponovo radi rang-lista za dodjelu stanova prema oglasu iz 2102. godine, iako je to tri puta presudio Osnovni sud u Baru, a potvrdio i Viši u Bijelom Polju.

Prema dokumentaciji u koju su “Vijesti” imale uvid, Viši sud je poništio “kao nezakonitu” rang-listu po kojoj je Ratković ostao bez stana.

Direktor “Vodovoda” Zoran Pajović rekao je “Vijestima” da je u toku postupak ponovnog bodovanja svih učesnika konkursa.

“To radi nova komisija za stambena pitanja koju je odbor direktora imenovao s obzirom da je prethodnoj istekao mandat”.

“Vodovod” je na tom konkursu, odlukom stambene komisije koju je aminovao tadašnji Upravni odbor, podijelio sedam stanova u takozvanim sindikalnim zgradama koje je gradio Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju.

I pored sve dokumentacije i vještačenja koja su, tvrdi, išla u prilog, te prigovora i žalbi koje je na osnovu toga podnosio komisiji, Ratković je uvijek bio osmi - prvi ispod crte.

“Svjestan sam da se niko ne može izbaciti iz stana, niti to tražim. Želim samo da se i meni, shodno presudi suda, u preduzeću izađe u susret za rješavanje stambenog pitanja, a za što smatram da ima i prostora i mogućnosti”, rekao je Ratković “Vijestima”, dodavši da ove godine odlazi u penziju.

Ratković se obratio i ombudsmanu, iz čije mu je kancelarije 26. januara 2016. odgovoreno da je pokrenut postupak “i zatraženo objašnjenje od vodovoda”.

Tužilaštvo izviđa nakon prijave zbog neizvršavanja sudske odluke

Ratković je 7. decembra 2016. Osnovnom državnom tužilaštvu Bar (ODT) podnio krivičnu prijavu protiv bivših direktora i predsjednika Upravnog odbora Vodovoda - Zdravka Gvozdenovića i Svetozara

Đurovića, te predsjednika stambene komisije Halila Telića i članova Slavka Čučkovića, Ibrahima Bećovića i Dragana Dragišića, zbog krivičnog djela neizvršavanje sudske odluke.

“U ovom tužilaštvu formiran je krivični predmet protiv tih šest lica... Predmet se nalazi u fazi izviđaja tokom kojeg će se prikupiti svi potrebni dokazi za donošenje odluke po prijavi”, saopšteno je “Vijestima” iz ODT Bar.

Bonus video: