Novi gradonačelnik Bijelog Polja moraće da otpusti 130 radnika

"Notorna istina je da se rad uvijek cijenio, i naravno da će ostati da rade oni koji su doprinijeli svojim angažovanjem."
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2011. 20:09h

U lokalnoj upravi Bijelog Polja u toku je izrada akta o organizaciji i pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, prema kojem je oko 130 zaposlenih višak.

Izradom pravilnika planirano je da budu “definisani organi i njihove nadležnosti, tako da uposleni racionalno, efikasno i ekonomično obavljaju svoje poslove sa optimalnim brojem zaposlenih i racionalizacijom radnih mjesta i poslova”.

Bivši administrator i sadašnji potpredsjednik Opštine za pitanja lokalne uprave Radovan Obradović potvrdio je “Vijestima“ da je, kao i u drugim opštinama, i u bjelopoljskoj lokalnoj administraciji oko 130 prekobrojnih.

"Notorna istina je da se rad uvijek cijenio, i naravno da će ostati da rade oni koji su svojim angažovanjem, znanjem i iskustvom doprinijeli da se kvalitetno obavljaju postavljeni zadaci.

"Najviše prekobrojnih je u službi Komunalne policije i u Upravi lokalnih javnih prihoda"

Bez posla će ostati oni koji nijesu zadovoljili svojim profesionalizmom, a oni koji ispunjavaju uslove, svoje pravo iz radnog odnosa ostvariće odlaskom u penziju, drugi adekvatnom otpremninom... To je neminovnost, a za svoju radnu budućnost ne treba da strepe oni koji kvalitetno obavljaju svoj posao", objasnio je Obradović.

Najviše prekobrojnih u službi Komunalne policije

Navodeći da u Opštini ima oko 350 zaposlenih, ne računajući javne ustanove i preduzeća, Obradović je podvukao da će u lokalnoj upravi, ukoliko bez posla ostane planirani višak, gotovo biti prepolovljen broj zaposlenih, na oko 220.

"Najviše prekobrojnih je u službi Komunalne policije i u Upravi lokalnih javnih prihoda. Zbog eknomske krize u posljednjih dvije godine nijesu primani pripravnici, ali očekujemo da će ove godine biti primljen određeni broj", kazao je Obradović.

Ujedinjene opozicione partije u gradu pod Obrovom, uoči prošlogodišnjih majskih lokalnih izbora, upozoravale su da lokalna samouprava “pravi spiskove nepodobnih radnika”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: