Novi planovi za gradnju u TQ plazi: U jeku istrage, brinu o đakuziju

Direktorat za građevinarstvo proglasio se nenadležnim za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova kompaniji Tradeunique
61 pregleda 10 komentar(a)
TQ Plaza (Novine)
TQ Plaza (Novine)
Ažurirano: 21.11.2015. 21:00h

Direktorat za građevinarstvo proglasio se nenadležnim za izdavanje urbnističko-tehničkih uslova kompaniji Tradeunique, koja je planirala da gradi “veliku đakuzi kadu sa vodenim ležaljkama“ na drugom spratu TQ Plaze u Budvi.

Taj sektor Ministarstva održivog razvoja zahtjev kompanije proslijedio je opštinskom Sekretarijatu za urbanizam.

U dopisu Trade uniquea piše da im je izdavanje dozvole potrebno za rekonstrukciju lanterne na terasi drugog sprata lamele A“.

“Na istom mjestu bi demontirali postojeću čeličnu konstrukciju sa staklom i umjesto nje bi stavili nove montažne nosače, koje bi adekvatno zatvorili i na njima bi postavili đakuzi kadu sa vodenim ležaljkama“, navodi se u dopisu koji je iz Ministarstva proslijeđen lokalnom sekretarijatu.

Procedura za dobijanje građevinskih papira pokrenuta u jeku tužilačke istrage, koja se vodi protiv 13 opštinskih funkcionera u vezi sa navodnim malverzacijama oko gradnje i preraspodjele poslovno-stambenih prostora unutar TQ Plaze.

To je bio zajednički projekat Opštine i kompanije Tradeunuque.

Lamela A, koju vlasnici luksuznog kompleksa užurbano adaptiraju u hotel, pod „šapom” je Višeg suda.

Oni su stavili zabranu raspolaganja tom imovinom zbog tužilačke istrage o navodnoj pronevjeri čak 20 miliona eura, koliko se smatra da je Opština Budva oštećena tokom izgradnje kompleksa.

U katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine na gotovo 30.000 kvadrata upisana privremena mjera zabrane raspolagnja do okončanja procesa, zbog sumnje da se među „kvadratima kriju stanovi pojedinih opštinskih funkcionera“.

Veliki dio kompkeksa TQ Plaze upisan je na Opštinu Budva.

Riječ je o kvadratima u garaži i poslovnim prostorima koje je lokalna uprava dobila na osnovu ugovora iz 2007. godine o zajedničkoj gradnji luksuznog kompleksa.

Osnovni ugovor Opštine i Tradeunquea “doživio” je čak četiri aneksa, što je i bio razlog pokretanja istrage...

Bonus video: