Novi protestni zbor stanara zgrade A6 u Baru: Zgrada Vladina, ne mogu da uknjiže stanove

Stanari tvrde da se podaci o kvadraturi stanova ne poklapaju sa onim za koje otplaćuju kredite, “već su na štetu kupaca“
175 pregleda 2 komentar(a)
Barani, protest, Foto: Radomir Petrić
Barani, protest, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 16.12.2016. 08:56h

Kada su nakon osam godina iščekivanja konačno dobili ključeve stanova, 100 porodica barskih radnika iz prosvjete i zdravstva saznali su da ne mogu da na sebe uknjiže stanove.

Na jučerašnjem protestnom zboru stanara zgrade A6 saopšteno je da su problemi sa liftom koji ne radi od useljenja - samo vrh ledenog brijega.

“Stanovi nisu uknjiženi na nas, niti se možemo uknjižiti kao vlasnici. Zgrada se vodi na Vladu. Mi, dakle, redovno otplaćujemo tuđe stanove, i to po kamati 6,4 odsto kod Prve banke, koja je mnogo viša od aktuelne ponude drugih banaka. Plaćam mjesečno ratu 370 eura od 530 eura plate”, rekao je Milivoje Joksimović, predsjednik Skupštine stanara jednog od ulaza.

Stanari tvrde da se podaci o kvadraturi stanova ne poklapaju sa onim za koje otplaćuju kredite, “već su na štetu kupaca“.

Iako vodomjeri i strujomjeri redovno „obrću“, računi za potrošenu struju i vodu još nikome nisu došli, tvrde stanari.

Ističu da ne sumnjaju da će i te fakture stići kad-tad, “i to zbirne, taman da nas opet zaboli glava“.

Dvorište zgrade još nije uređeno, nema rasvjete, ni tehničkog prijema zgrade, još nije uklonjen ni poljski WC sa bivšeg gradilišta.

“Zbog svega ovoga stalno šaljemo pisma ministarstvima prosvjete i zdravstva, ali odgovora nema. Ovakva situacija je neodrživa, ne bude li odgovora nadležnih za sedam dana, obnovićemo protestne šetnje gradom”, rekao je Joksimović.

Investitori zgrade bili su ministastva prosvjete i zdravlja i Fond zdravstva, a izvođač radova ZIB koji je u stečaju.

Zgrada je trebalo da bude završena i useljena 2008. godine, ali su kupci ključeve dobili 16. maja ove godine.

Bonus video: