Novi snijeg na Žabljaku: Seoski putevi ponovo zavijani

Na gradskim saobraćajnicama, očišćenim do asfalta, ponovo je mehanizacija Komunalnog preduzeća
7 komentar(a)
snijeg, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
snijeg, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 05.03.2015. 11:04h

Oko pola metra novog snijega, koji je preko noći napadao na Žabljaku, i nastavio da pada i danas jakim intenzitetom, podsjetio je na početak februara i nevolje koje su tada zadesile ovaj kraj.

Prohodni putevi do sela u kojima se tokom zime živi ponovo su zavijani. Na gradskim saobraćajnicama, očišćenim do asfalta, ponovo je mehanizacija Komunalnog preduzeća. U uslovima veoma smanjene vidljivosti i mećave snjegočistači „Crnagoraputa“ nastoje i uspijevaju da održe prohodnim magistralni put prema Šavniku ali samo za putnička vozila. Tako je i prema Pljevljima a snijega ima i punem kroz kanjon Tare prema Mojkovcu.

Intenzivan snijeg kasnije je iskomplikovao situaciju pa je ispred podneva, kod tunela Vojnik, na putu Šavnik-Jasenovo polje prekinut saobraćaj. Od Žabljaka do Šavnika saobraćaj se odvija uz pratnju snjegočistača.

Iz „Crnagoraputa“ informacija da u selu Grabovica, ispred južnog portala tunela Ivica, sa strmih padina istoimene planine slijeću manje lavine koje se blagovremeno uklanjaju jer su tamo neprekidno prisutne dvije mašine

Snadbijevanje električnom energijom je stabilno. Škole rade, a život u gradu funkcioniše normalno.

Bonus video: