Novi sukob Pićurića i Klikovca: Profesor zbog prijave u policiji

“Vijesti” saznaju od zaposlenih u školi da konflikt između Pićurića i Klikovca traje godinama, a kulminirao je kada se nedavno nastavnik javio na konkurs za direktora škole
625 pregleda 50 komentar(a)
Veselin Pićurić, Foto: Boris Pejović
Veselin Pićurić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.02.2015. 19:44h

Direktor podgoričke Elektotehničke škole Veselin Pićurić prijavio je policiji profesora te ustanove Mladena Klikovca, optužujući ga da ga je vrijeđao na času, pred učenicima, saznaju „Vijesti“ u školi.

Prema nezaničnim informacijama, Pićurić je policiji kazao i da će njegove tvrdnje potvrditi učenici maturantskog odjeljenja, koji su već jednom ranije odbili da potpišu izjavu povodom nedavnog verbalnog sukoba direktora i profesora tokom časa.

Pićurić nije odgovarao na pozive i SMS poruke „Vijesti“, dok je Klikovac potvrdio da je bio u policiji i dao izjavu, ali nije želio da dalje komentariše prijavu.

Pićurić je nedavno prisustvovao času Klikovca kada je došlo do verbalnog okršaja, a direktor je nakon toga od učenika tražio da pišu i potpišu izjave. Roditelji koji su kontaktirali „Vijesti“ tvrde da je direktor prijetio đacima da će biti kažnjeni ukoliko to ne učine, dok je on saopštio da nije zahtijevao od njih da pišu izjavu, već da ih je zamolio.

“Vijesti” saznaju od zaposlenih u školi da konflikt između Pićurića i Klikovca traje godinama, a kulminirao je kada se nedavno nastavnik javio na konkurs za direktora škole. Izvori iz ustanove tvrde da je Pićurić izabran za direktora u trećem mandatu, a da mu je Klikovac čestitao na tome.

Prema dokumentima u koje su „Vijesti“ imale uvid, Klikovac je još 2011. godine dopisom obavijestio Ministarstvo prosvjete, na čijem je čelu tada bio Slavoljub Stijepović, da povlači kandidaturu za direktora jer su mu dostavljena „kompromitujuća dokumenta“ o Pićuriću.

„Prosljeđujem Vam ih na uvid. S obzirom na to da sam kandidat za izbor direktora u toj školi, a da lično ovo prosljeđujem, iz moralnih razloga povlačim kndidaturu“, stoji u dopisu koji je zaveden u Ministarstvu prosvjete 24. Januara 2011. godine.

U nastavku dopisa stoji da Klikovac smatra, „kao i određeni broj drugih kolega“, da Pićurić ne zaslužuje da ostane na poziciji direktora.

„Čak bi se zapitali da li uopšte može raditi kao prosvjetni radnik. Navešću Vam par razloga zbog kojih sam ovog mišljenja: za prelaznu ocjenu je đacima udarao macole, tjerao ih da ušmrkuju kredu i rade sklekove. Nudio je prostitutke učenicima za 40 eura na ekskurziji, šamarao učenika na školskom dvorištu, isključuje đake iz škole samovoljno, vršio je povrede prava zaposlenih članova kolektiva i diskriminisao ih, krivično je osuđivan, a osuđivan je i zbog klevete. Trenutno se vodi sudski postupak zbog klevete“, stoji u dopisu Klikovca Ministarstvu.

Dodaje se da su pojedini članovi kolektiva i on spremni da sve navode obrazlože i usmeno, ali i da prilože materijalne dokaze.

Sukob kulminirao zbog odlaska na prvenstvo u Americi

Sukob između Pićurića i Klikovca, tvrde zaposleni u školi, dodatno se pogoršao 2013, kada je direktor navodno odbio da podrži ekipu robotičara da ode na svjetsko prvenstvo u Sjedinjene Američke Države. Klikovac je bio mentor đacima ETŠ i Mašinske škole koji su te godine osvojili drugo mjesto na evropskom takmičenju u robotici.

Prema ranijim pisanjima medija, Pićurić se protivio odlasku u Sent Luis, a kao razlog je navodio to što Crna Gora nije dobila posebnu pozivnicu, već su mogli samo da se priključe šampionskoj ekipi iz Bukurešta. Ovakav stav, izvještavali su mediji, tada su podržali i pojedinci iz Ministarstva prosvjete, pa đaci te godine na svjetskom prvenstvu nijesu mogli da pokažu šta znaju.

Bonus video: