Novinarka odgovorila Glavnom gradu: Kitite se tuđim perjem

Gradska uprava predstavlja kao svoje, projekte za koje daje zemljište
2 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.03.2018. 16:48h

Uprava Glavnog grada se hvali da je tokom mandata realizovala projekte vrijedne oko 100 miliona i da je u toku realizacija investicija od oko 135 miliona eura, što potkrepljuju nabrajanjem projekata koji se, uglavnom, finansiraju iz kapitalnog budžeta države.

Projekte, za koje najčešće dajete zemljište oslobođeno komunalija, kad god se ukaže prilika predstavljate kao investicije gradske uprave, iako investicije ‘iznese’ država. Hvalite se i projektima koji se finansiraju iz kredita, koje će da otplaćuju građani.

Iz budžeta Grada, koji je za prethodne tri i po godine mandata iznosio od 50 do 60 miliona eura godišnje, niste realizovali značajan broj projekata. Jedna od realizovanih investicija iz gradske kase je i natkrivanje bazena u sklopu SC

„Morača“ za 2,2 miliona eura, ali riječ je o ulaganju koje će se vratiti, s obzirom da se korišćenje bazena plaća. Između ostalog, hvalite se i time što je „200 porodica penzionera riješilo stambeno pitanje“, kroz izgradnju zgrada za penzionere u kojoj je Grad, ustupanjem zemljišta i komunalija, učestvovao sa 3,5 miliona eura. Penzioneri su platili svoje stanove, nije im ih niko darovao, kako se to pokušava predstaviti javnosti.

Čudi vas, kažete, što vam se „između redova“ zamjera što ste dio projekata uradili iz donacija, iako time čuvate gradski budžet. Gdje je onda silan novac građana koji ste uštedjeli? Da domaćinski raspolažete novcem građana, pokazujete i tako što povećavate brojnu gradsku administraciju, time što ste u posljednje tri godine zaposlili minimum 80 službenika.

Kažete da najbolju ocjenu o vašem radu daju građani putem istraživanja javnog mnjenja. Radeći pomenuta istraživanja, koja plaćate iz džepova građana, vršite zloupotrebu javnih resursa, jer građane, pored usputnih pitanja o radu gradonačelnika i preduzeća, anketirate i o nivou povjerenja političkim partijama.

Novinarka „Vijesti“ Željka Vučinić

Bonus video: