Novinarka "Vijesti" Damira Kalač nagrađena za serijal o Cijevni

Prije uručenja nagrada, održana je i panel diskusija o istraživačkom novinarstvu. Učesnici su se saglasili da su za kvalitetno istraživačko novinarstvo neophodni adekvatni medijski propisi
723 pregleda 2 komentar(a)
MANS nagrade, Foto: Zoran Đurić
MANS nagrade, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.12.2018. 18:12h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) dodijelila je danas nagrade najboljim novinarima istraživačima, a koji su za svoje priče koristili neki od internet alata.

Prvu nagradu dobili su novinari dnevnih novina "Dan" Marko Vešović i Vladimir Otašević, drugu Danilo Ajković sa portala "FOS Media", dok treću nagradu dijele Ana Ostojić i Damira Kalač, novinarke "Dana", odnosno "Vijesti".

Kalač je nagradu dobila za seriju tekstova o izgradnju malih hidroelektrana na albanskom dijelu rijeke Cijevne.

Prije uručenja nagrada, održana je i panel diskusija o istraživačkom novinarstvu. Učesnici su se saglasili da su za kvalitetno istraživačko novinarstvo neophodni adekvatni medijski propisi.

Takođe su saglasni da u Crnoj Gori, svi koji se na bilo koji način žele baviti istraživanjem, trpe zbog izmjena Zakona o slobodnom pristupu informacijama i da je čak i stari zakon daleko bolji od onog čije su izmjene usvojene tokom ljeta.

Bonus video: