Novski Duatlon: Kovačev najbrži

Kako je ovo bilo prvenstvo Crne Gore u disciplini sprint duatlon, titulama su se okitili predstavnici TK X Podgorica Dušan Milošević (1:00:50) i Žana Pavićević (1:21:26)
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2016. 19:47h

U nedjelju, 3. aprila, u organizaciji Triatlon kluba Herceg Novi i Triatlon saveza Crne Gore održano je prvo takmičenje u novoj takmičarskoj sezoni - 3. Novski duatlon koji je predstavljao i prvenstvo Crne Gore u disciplini sprint duatlon (5km trčanje - 20km biciklizam 2,5km trčanje). Učestvovalo je 38 takmičara i 7 takmičarki iz Crne Gore, Hrvatske, Rusije i Poljske i osim 3 takmičara koja su diskvalifikovani svi ostali su uspješno završili trku.

Najbrži je bio Ivan Kovačev iz Hrvatske u vremenu 1:00:45, a za njim su kroz cilj prošli Dušan Milošević iz Crne Gore i Jakša Diklić iz Hrvatske, inače pobjednik prva dva Novska duatlona. Kod dama, najbrža je, kao i prošle godine, bila Sabina Rzepka iz Poljske u vremenu 1:11:45. Drugo i treće mjesto zauzele su Maja Bonačić iz Hrvatske i Žana Pavićević iz Crne Gore.

TK X Herceg Novi je kao organizator u muškoj konkurenciji dodijelio i medalje najboljima po starosnim kategorijama, pa su osim apsolutnog pobjednika Ivana Kovačeva u kategoriji od 30-39 godina, po kategorijama najbolji bili Miloš Komnenić iz Crne Gore (15-19 godina), Jakša Diklić (20-29 godina) i Ivo Dadić iz Hrvatske (40 i više godina).

Kako je ovo bilo prvenstvo Crne Gore u disciplini sprint duatlon, titulama su se okitili predstavnici TK X Podgorica Dušan Milošević (1:00:50) i Žana Pavićević (1:21:26). Ostale medalje su ostale na primrorju - Luka Čupić iz TK X Herceg Novi je odbranio srebrnu medalju u ovoj disciplini, Dragan Jovanović iz TK Kotor zauzeo treće mjesto, dok su u ženskoj konkurenciji 2. i 3. mjesto zauzele Lidija Vukić i Jelena Tomašević iz TK Herceg Novi.

Inače, ovo je bilo prvo takmičenje koje je sprovedeno po Pravilniku o takmičenju po kome su u borbi za državno prvenstvo mogli da učestvuju samo takmičari/ke koji su licencirani od strane Saveza pa je od do sada licenciranih 29 takmičara/ki na ovoj trci učešće uzelo 16 takmičara i 3 takmičarke

Galerija

Bonus video: