NP Lovćen: Saniran put Međuvršje - Krstac

Za sanaciju puta obezbijeđeno je preko 50 kubika asfalta, a akciju je zajednički organizovala uprava Nacionalnog parka, preduzeća i sami mještani
138 pregleda 0 komentar(a)
NP Lovćen put, Foto: Vladimir Otašević
NP Lovćen put, Foto: Vladimir Otašević
Ažurirano: 31.10.2014. 16:36h

Mještani sa područja Nacionalnog parka Lovćen i rukovodstvo su izgleda izgladili nesporazume - zajedničkom akcijom su sanirali put Međuvršje - Krstac.

Ovim su počele pripreme za zimsku turističku sezonu. Za sanaciju puta obezbijeđeno je preko 50 kubika asfalta, a akciju je zajednički organizovala uprava Nacionalnog parka, preduzeća i sami mještani.

Direktor NP "Lovćen" Veselin Živanović kazao je juče da nakon uspješno završene ljetnje turističke sezone nemaju vremena za predah.

"Naprotiv, krećemo u nove akcije u kojima radimo na osmišljavanju i pripremama za što bolji doček zimske turističke sezone. U tom smislu organizovana je i akcija saniranja puta, koji povezuje gradove Bokokotorskog zaliva, i Njeguše sa Lovćenom", rekao je Živanović.

On je kazao da će u budućnosti biti dosta sličnih akcija kako bi što bolje dočekali turiste.

"Posjećenost NP “Lovćen” i ove godine je bila u porastu. Takođe, za naredni period planiramo i niz akcija sa Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje u cilju sprječavanja nezakonitih radnji u nacionalnom parku, kao što su lov i sječa šume", kazao je Živanović.

Mještani tog područja su ranije negodovali zbog naplate ulaznica za Nacionalni park, što je znak da je dijalog nekada zaraćenih strana urodio plodom.

Bonus video: