NPCG: Spriječen krivolov na Skadarskom jezeru

"Privremeno su oduzeti električni pretvarač, električna sonda i dva akumulatora, kao i nezakonito izlovljena riba koja će biti predata u dobrotvorne svrhe", saopšteno je iz NPCG

2134 pregleda 3 komentar(a)
Spriječen krivolov, Foto: NPCG
Spriječen krivolov, Foto: NPCG

Nadzornici Nacionalnog parka Skadarsko jezero su danas u ranim jutarnjim časovima spriječili nezakonit izlov ribe električnom energijom, u rejonu Tophale, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

"Tom prilikom privremeno su oduzeti električni pretvarač, električna sonda i dva akumulatora, kao i nezakonito izlovljena riba koja će biti predata u dobrotvorne svrhe. Nadzornici Parka redovno obilaze akvatorijum jezera i obavljaju kontrolu prostora u cilju sprječavanja svih nelegalnih aktivnosti. Naglašavamo da upotreba električne energije u cilju izlova ribe predstavlja nezakonitu aktivnost u zaštićenoj prirodi i ostavlja trajne posljedice po biljni i životinjski svijet", saopšteno je iz NPCG.

Ističu da je, u očuvanju vrijednosti NP Skadarsko jezero, kao i svih NPCG, od presudnog značaja odgovoran odnos svih korisnika prostora zaštićenih područja i poštovanje svih zakonom definisanih normi.

"Svi odgovorni građani mogu prijaviti nezakonite radnje u NPCG na broj telefona Call Centra JPNPCG 067 000 825 i na taj način doprinijeti suzbijanju ukupnih negativnih aktivnosti kojima se narušava prirodna baština zaštićenih područja", zaključuju iz NPCG.

Bonus video: