NPCG: U blizini Gintaša spriječena nelegalna prodaja ribe

"Podsjećamo, da je JPNPCG u cilju zaštite svih korisnika prostora privremeno zatvorilo ulaze za sve posjetioce. Službe zaštite JPNPCG su na terenu i obavljaju redovne kontrole prostora i spiječavanja nezakonitih radnji", zaključeno je
1350 pregleda 0 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: NPCG
Skadarsko jezero, Foto: NPCG

U zajedničkoj akciji Nacionalnog parka Skadarsko jezero i Komunalne policije u ponedjeljak, spriječena je nelegalna prodaja ribe u neposrednoj blizini Tržnog centra Mall of Montenegro (Gintaš) u Podgorici, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

"Tom prilikom zatečena su dva lica koja su procesuirana nadležnim državnim organima, dok je zaplijenjena riba oduzeta. Istog dana, nadzornici Službe zaštite u akciji koja je izvedena u saradnji sa pripadnicima Uprave policije, zatekli su jedno lice u akvatorijumu NP Skadarsko jezero. Imajući u vidu da je zabranjen ulazak i boravak u zaštićenim prirodnim područjima, lice je procesuirano nadležnim državnim organima. Nadzornici Službe zaštite u saradnji sa ribočuvarima tokom vanredne kontrole akvatorijuma parka, u utorak, 07.04.2020. godine, privremeno su oduzeli pet ribolovnih sredstava koja su bila postavljena za izlov ribe", kazali su iz NPCG.

Ponavljaju da predstavnici Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore neće tolerisati neodgovorno i neprimjereno ponašanje pojedinaca, a posebno u situaciji kada Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, kao i svi nadležni organi, preduzimaju sve mjere i preporuke da se posljedice pandemije i mogućeg širenja aktuelnog virusa svedu na minimum.

"Podsjećamo, da je JPNPCG u cilju zaštite svih korisnika prostora privremeno zatvorilo ulaze za sve posjetioce. Službe zaštite JPNPCG su na terenu i obavljaju redovne kontrole prostora i spiječavanja nezakonitih radnji", zaključeno je.

Bonus video: