Nrekić asfaltirao na divlje?

Inspekcija naredila Opštini Ulcinj da ukloni asfalt sa 3,6 kilometara puta, jer tokom postavljanja nijesu poštovali zakonsku proceduru. Ljoro Nrekić je kazao da nema komentar i da je rješenje već “ad acta”
5695 pregleda 3 komentar(a)
Ljoro Nrekić, Foto: Filip Roganović
Ljoro Nrekić, Foto: Filip Roganović

Opština Ulcinj nije poštovala zakonsku proceduru prilikom asfaltiranja 3,6 kilometara makadamskih puteva u zaleđu Velike plaže prije desetak dana. To piše u rješenju urbanističko-građevinskog inspektora Jovana Martinovića, koji je naredio lokalnim vlastima da u roku od jednog dana od prijema akta uklone asfalt.

Predsjednik Opštine Ljoro Nrekić nije htio da komentariše rješenje inspektora Martinovića.

“Nemam komentar. Komentarisao sam tamo gdje je trebalo”, kazao je Nrekić “Vijestima”, navodeći „da je rješenje već „ad akta“. Nrekić je potvrdio da je Opština raspisala tender za taj posao i sa najpovoljnijim ponuđačem zaključila ugovor vrijedan 160 hiljada eura.

Tender je , vidi se iz dokumentacije koju posjeduju “Vijesti”, raspisao Sekretarijat za budžet i finansije, na čijem je čelu novoizabrani šef ulcinjskog DPS-a Sead Osmanović.

U rješenju Martinovića od 2. avgusta, piše i da žalba ne odlaže izvršenje. Navodi se i da će se, ukoliko u roku od tri dana naređene mjere ne budu izvršene, pristupiti administrativnom izvršenju rješenja.

“Nije asfaltirano sve što smo planirali tako da je i iznos manji”, kazao je Nrekić. Opština je, kako piše u rješenju inspektora, 31. jula ove godine, samoinicijativno zaključila ugovor sa D.O.O. Putevi Bar o asfaltiranju puta u zaleđu Velike plaže ne podnijevši prijavu nadležnom inspekcijskom organu.

Odbornik Građanskog pokreta URA u lokalnom parlamentu,Ilir Harasani, kazao je da je “tužno što Opština gradi na divlje”.

“To je katastrofalna poruka građanima, posebno u gradu u kome cvjeta divlja gradnja. Predsjednik Opštine u više navrata govorio je o tome kako će stati na put divljoj gradnji, a sada je postao saučesnik”, kazao je Harasani.

On je naglasio da URA nije protiv investicija, naročito onih u saobraćaju, ali da se moraju poštovati zakoni.

“Ovako, vlast podsjeća na kauboje koji mogu da rade što žele. Čak se i njihovi ministri stide”, kazao je Harasani.

U Javnom preduzeću “Morsko dobro” ističu da oni nemaju veze sa asfaltiranjem puteva.

“Mi redovno na godišnjem nivou radimo tamponiranje prilaznih puteva. Slučaj asfaltiranja od prije nekoliko dana prijavljen je Direktoratu za inspekcijske poslove i licenciranje”, piše u odgovoru PR službe JP “Morsko dobro”.

Izviđaj zbog kanalizacije

Ulcinjsko tužilaštvo pokrenulo je izviđaj o tome kako je prije nekoliko mjeseci došlo do postavljanja vazdušne cijevne kanalizacije u mjestu Pinješ. Prema saznanjima “Vijesti”, tužioci za sada vagaju odgovornost Sekretara za komunalne poslove Mustafe Gorane.

“Istraga će vjerovatno biti proširena i na predsjednika Opštine Ljora Nrekića, jer se bez njegovog znanja tako nešto nije moglo sagraditi i do danas opstati”, kazao je sagovornik iz istrage.

Bonus video: