NTO: Postsezona obara rekorde

Na današnji dan, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, procjenjuje se da u Crnoj Gori boravi preko 22 hiljade turista, što je rast od 45% u odnosu na isti dan prethodne godine
858 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ilustracija
Ilustracija, Foto: Ilustracija
Ažurirano: 25.10.2019. 13:46h

Lijepo vrijeme tokom cijelog oktobra, produžilo je ljetnju postsezonu u Crnoj Gori. Kako navode u saopštenju Nacionalne turističke organizacije , iako smo na pragu zimske turističke sezone, ljetnja postsezona u Crnoj Gori još uvijek traje. Relevantni parametri ukazuju na kontinuirani porast i na samom kraju oktobra .

"Ukupni prihodi od boravišne takse, naplaćeni od početka godine do danas, iznose preko 9 miliona eura, što je 1,6 miliona više u odnosu na uporedni prošlogodišnji period", navodi se u saopštenju NTO.

Kako kažu, pored Ulcinja koji bilježi izuzetno visoke stope rasta tokom cijele sezone, izuzetno dobru posjećenost, sa porastom broja evidentiranih turista od preko 50%, bilježe Budva, Herceg Novi i Tivat.

Na današnji dan, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, procjenjuje se da u Crnoj Gori boravi preko 22 hiljade turista, što je rast od 45% u odnosu na isti dan prethodne godine, zaključuje se u saopštenju NTO.

Bonus video: