Nuhodžić: Uočavam zabrinutost, država odlučna da dobije bitku protiv organizovanog kriminala

"Organizovani kriminal je globalni problem, koji ne poznaje granice. Zato je bitka protiv ovog izazova kompleksna i dugotrajna. Tu nema brzih rješenja i rezultata preko noći", istakao je Nuhodžić
18231 pregleda 99 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: Vlada Crne Gore, Vlada Crne Gore, Vlada Crne Gore, Vlada Crne Gore
Nuhodžić, Foto: Vlada Crne Gore, Vlada Crne Gore, Vlada Crne Gore, Vlada Crne Gore
Ažurirano: 28.02.2020. 18:41h

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je građanima Crne Gore da je bitka protiv organizovanog kriminala kompleksna i dugotrajna, ali da je država odlučna da dobije tu bitku te da Vlada Crne Gore, državni organi i obavještajno-bezbjednosni sektor imaju i snage i kapaciteta da očuvaju stabilnost i bezbjednost.

"Poštovane građanke i građani Crne Gore, Obraćam vam se jer uočavam vašu zabrinutost zbog više ubistava koja su se dogodila u protekla dva mjeseca kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa. Razumijem i opravdavam osjećaj uznemirenosti, jer su, nažalost, izgubljeni ljudski životi. Organizovani kriminal je globalni problem, koji ne poznaje granice. Zato je bitka protiv ovog izazova kompleksna i dugotrajna. Tu nema brzih rješenja i rezultata preko noći", istakao je Nuhodžić.

On je dodao da je Crna Gora je odlučno ušla u tu bitku, sa partnerskim službama, razmjenjujući podatke i sarađujući.

"I imamo rezultate. Od šest ubistava koja su se dogodila od početka godine, četiri smo rasvijetlili (u Podgorici, Herceg Novom, Pljevljima i Plavu), a jednu likvidaciju smo spriječili. Ovo, naravno, nije dovoljno. Ali, jeste pokazatelj našeg kontinuiranog i dobrog rada. Država je odlučna da dobije bitku protiv organizovanog kriminala. Vlada Crne Gore, državni organi i obavještajno-bezbjednosni sektor imaju i snage i kapaciteta da očuvaju stabilnost i bezbjednost", kazao je Nuhodžić.

On je rekao da je u prethodnom periodu bilo događaja i slučajeva koji su narušavali tu sliku, ali je činjenica da se policija u svim istraživanjima nalazi na vrhu liste onih u koje građani imaju najviše povjerenja.

"To potvrđuje da prepoznajete našu odlučnost da se snažno i energično obračunamo sa kriminalcima i da nam vjerujete. Siguran sam da ćemo dobiti i ovu bitku. Svi zajedno", rekao je Nuhodžić.

On je kazao i da je za ovakav rezultat potrebna promjena kaznene politike koja mora biti srazmjerna stepenu društvene opasnosti od organizovanog kriminala budući da smo bili svjedoci primjera koji idu u prilog toj konstataciji.

Bonus video: