Nuhodžić i Stojanović: U Budvi je mirno, kontrolisati bezbjednosno interesantna lica

"Izraženo je očekivanje da će osavremenjavanje sistema bezbjednosti doprinijeti ostvarivanju boljih rezultata, ažurnom rasvjetljavanju krivičnih djela i jačanju vladavine prava“, kaže se u saopštenju
199 pregleda 1 komentar(a)
Slavko Stojanović, Mevludin Nuhodžić, Foto: MUP Crne Gore
Slavko Stojanović, Mevludin Nuhodžić, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 19.06.2017. 14:24h

Stanje javnog reda i mira na području Budve je povoljno, a potrebno je nastaviti sa pojačanim kontrolama bezbjednosno interesantnih lica, ocijenjeno je tokom posjete ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije, Mevludina Nuhodžića i Slavka Stojanovića, budvanskom Centru bezbjednosti (CB).

Nuhodžić i Stojanović razgovarali su sa načelnikom CB Budva, Darkom Ćorcem, o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području Budve, konstatujući da je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), stanje javnog reda i mira povoljno.

Kako se navodi, u kontekstu aktivnosti koje službenici CB Budva u kontinuitetu preduzimaju na operativnom i preventivnom planu, Nuhodžić i Stojanović su naglasili neophodnost intenziviranja proaktivnog djelovanja u cilju efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala.

„Zaključeno je da sa pojačanim kontrolama tzv. bezbjednosno interesantnih lica treba nastaviti, uz permanentno snaženje kadrovskih kapaciteta uniformisane i kriminalističke policije u CB Budva. Takođe, izraženo je očekivanje da će osavremenjavanje sistema bezbjednosti doprinijeti ostvarivanju boljih rezultata, ažurnom rasvjetljavanju krivičnih djela i jačanju vladavine prava“, kaže se u saopštenju.

Govoreći o mjerama koje sprovodi Štab operativne akcije „Ljeto 2017“ na bezbjednom odvijanju ljetnje turističke sezone, Nuhodžić je ukazao na značaj pravovremene razmjene informacija sa policijskim službama iz regiona, imajući u vidu da se ovaj model saradnje pokazao kao dobra praksa kada je u pitanju prevencija i rasvjetljavanje krivičnih djela.

Tome će, ocijenjeno je, doprinijeti i angažovanje policijskih službenika iz Srbije, Hrvatske, Italije, Makedonije i Albanije, koji će boraviti u Budvi shodno potpisanim protokolima sa policijama ovih država.

Radna posjeta Nuhodžića i Stojanovića je nastavljena susretom sa predsjednikom Opštine Budva Draganom Krapovićem, predsjednikom Skupštine opštine, Đorđem Vujovićem i potpredsjednicima Mihailom Đurovićem i Veskom Markovićem.

„Predsjednik Opštine je saopštio da lokalna administracija ostvaruje kvalitetnu saradnju sa CB Budva, iskazujući spremnost da podrži inicijative MUP-a koje su usmjerene na obezbjeđivanje veće sigurnosti građana i turista koji borave u ovom gradu“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku sa rukovodstvom opštine, ministar i direktor su razgovarali i o postavljanju video nadzora na javnim površinama u Budvi, što bi, kako je saopšteno, u velikoj mjeri uticalo na postupak otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja krivičnih djela, kao i na potencijalne učinioce inkriminisanih radnji i prekršaja, čime bi video nadzor ostvario svoju preventivnu ulogu.

„Na toj liniji, ministar je upoznao predsjednika opštine Budva da je MUP, nakon usvajanja izmjena i dopuna Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, formiralo međuresorsku komisiju, u cilju izrade projektnog zadatka i stvaranja pravne osnove za realizaciju sistema video nadzora Budve“, navode iz MUP-a.

Nuhodžić je zahvalio Krapoviću na spremnosti opštine Budva da opredijeli značajna finansijska sredstva za implementaciju tog, kako je ocijenjeno, prioritetnog projekta MUP-a i CB Budva.

„Posjeta CB Budva je druga u nizu posjeta centrima bezbjednosti koje su planirali ministar Nuhodžić i direktor Stojanović, u cilju sagledavanja aktivnosti koje se realizuju u pravcu bezbjednog odvijanja ljetnje turističke sezone“, kaže se u saopštenju MUP-a.

Bonus video: