Nuhodžić na sastanku sa Veberom: Kvalitetna saradnja podsticaj na nove inicijative

Kako se navodi, Veber je izrazio pozitivan stav povodom inicijative o aktiviranju pregovora o priznavanju vozačkih dozvola između dvije država i rekao da podržava nastavak dalje procedure između nadležnih organa Crne Gore i Njemačke
55 pregleda 0 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Robert Veber, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Mevludin Nuhodžić, Robert Veber, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Ažurirano: 10.10.2018. 16:39h

Crna Gora i Njemačka u kontinuitetu ostvaruju kvalitetnu bilateralnu saradnju, što je podsticaj za nastavak i unapređenje odnosa dvije države, kroz nove inicijative i zajedničke projekte.

To je poručeno na sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i novoimenovanog ambasadora Njemačke, Roberta Vebera.

„Upravo je nastavak saradnje kroz iniciranje nastavka pregovora između Crne Gore i Njemačke na planu realizacije Sporazuma o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola bila glavna tema današnjeg sastanka ministra i ambasador“, kaže se u saopštenju MUP-a.

Nuhodžić je, kako su kazali, sagovornika upoznao sa aktivnostima koje je Crna Gora preduzela kako bi se unaprijedila oblast bezbjednosti saobraćaja na putevima.

„U prvom redu kroz projekte poboljšanja saobraćajne infrastrukture, kriterijuma za tehnički pregled vozila i polaganje vozačkog ispita, osavremenjavanje procedura za izdavanje vozačke dozvole, kao i kroz intenziviranje kako preventivnih tako i represivnih mjera u cilju kontrole saobraćaja na crnogorskim putevima i prevencije teških saobraćajnih nezgoda i onih sa smrtnim ishodom“, naveli su iz MUP-a.

Crna Gora, kako je saopšteno na sastanku, u posljednjih nekoliko godina bilježi značajan napredak u toj oblasti, kako na normativnom tako i na operativnom planu, a značajni rezultati postignuti su i kroz kontinuirane kampanje i edukaciju stanovništva, naročito djece, o bezbjednosti u saobraćaju i saobraćajnoj kulturi.

„Ovi napori prepoznati su i na međunarodnom planu pa su tako sporazumi o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola već finalizovani sa nekim od zemalja Evropske unije, poput Italije i Austrije, a njihova realizacija očekuje se ubrzo“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Veber je izrazio pozitivan stav povodom inicijative o aktiviranju pregovora o priznavanju vozačkih dozvola između dvije država i rekao da podržava nastavak dalje procedure između nadležnih organa Crne Gore i Njemačke.

Bonus video: