Nuhodžić nagradio pripadnike Nacionalnog tima za traganje i spašavanje iz ruševina

„Reagovali smo, prije svega, kao ljudi, a zatim i kao odgovorni profesionalci i građani ove države. To nas čini ponosnim i zadovoljnim"
1590 pregleda 3 komentar(a)
Nuhodžić sa članovima tima, Foto: Gov.me
Nuhodžić sa članovima tima, Foto: Gov.me

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić danas je novčano nagradio pripadnike Nacionalnog tima za traganje i spašavanje iz ruševina koji su pružali pomoć stanovništvu Albanije nakon zemljotresa i pokazali da je Crna Gora, iako teritorijalno mala, ljudski velika i da su humanost i solidarnost naše prepoznatljive i temeljne vrijednosti.

"Nakon razornog zemljotresa koji je zadesio naše komšije u Albaniji, na nivou Vlade je odlučeno da naša pomoć bude Nacionalni tim za traganje i spašavanje iz ruševina", saopštio je ministar.

Dodao je da su hrabri, profesionalni i obučeni spasioci odgovorili jednom teškom, zahtjevnom i izazovnom zadatku, te da su bili ponos Crne Gore u tim teškim danima za nama prijateljsku državu.

U tom kontekstu, istakao je da je angažovanje Tima i potvrda odgovornog odnosa prema preuzetim obavezama iz Sporazuma o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama između Crne Gore i Republike Albanije.

„Reagovali smo, prije svega, kao ljudi, a zatim i kao odgovorni profesionalci i građani ove države. To nas čini ponosnim i zadovoljnim. Vlada Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova i ja lično znamo da ono što ste uradili nema cijenu i to se ne može mjeriti novcem. Drugi su kriterijumi za mjerenje Vašeg činjenja. Ipak, kao ministar unutrašnjih poslova, odlučio sam da, pored ove usmene zahvalnosti i poštovanja onoga što ste uradili, vas koji ste bili u Albaniji novčano nagradim i, na taj način, odam priznanje vama, i kao pojedincima i kao timu“, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Takođe, iskazao je zahvalnost koleginicama i kolegama iz Direktorata za vanredne situacije na dobroj organizaciji aktivnosti i svim pripadnicima Nacionalnog tima na učešću i iskazanoj profesionalnosti u jednoj važnoj i plemenitoj misiji.

Bonus video: