Nuhodžić: Prepoznati rezultati policije u borbi protiv ulične prodaje droge

Načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević je istakao da je smanjen broj izvršenih krivičnih djela i da je ujedno povećan procenat njihovog rasvjetljavanja
1576 pregleda 3 komentar(a)
Sa jučerašnjeg sastanka, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova
Sa jučerašnjeg sastanka, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova
Ažurirano: 24.09.2019. 11:03h

Policija je pokazala čvrstu odlučnost da se suprotstavi svim oblicima kriminala, a policijski službenici oduzimaju veću količinu narkotika i procesuiraju više osumnjičenih lica zbog ilegalnog posjedovanja oružja nego u ranijem periodu, istakao je juče ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić u razgovoru sa načelnikom Centra bezbjednosti Podgorica Milovanom Pavićevićem.

Nuhodžić je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, poručio da je u prevenciji i borbi protiv porodičnog nasilja potrebno uložiti dodatne napore, a ukazao je i na značaj poštovanja ljudskih prava i humanog postupanja policijskih službenika prema licima koja borave u pritvorskim prostorijama.

Pavićević, dodaje se, saopštio da je smanjen broj izvršenih krivičnih djela i da je ujedno povećan procenat njihovog rasvjetljavanja. Naglasio je, kako se navodi, da je poseban akcenat na preventivnom radu i proaktivnom djelovanju, što doprinosi afirmaciji uloge policije kao servisa građana koji brine o njihovoj bezbjednosti i zaštiti.

"Dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti na poboljšanju neposredne komunikacije sa građanima, jer samo zajedno možemo da gradimo bezbjedno društvo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: