Nuhodžić: Prepoznati su naši rezultati u borbi protiv globalnih bezbjednosnih prijetnji

326 pregleda 5 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: MUP
Nuhodžić, Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, ocijenio je da ohrabruju ocjene koje je Crna Gora dobila u Izvještaju Evropske komisije u oblastima iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

"Prepoznati su naši rezultati u borbi protiv globalnih bezbjednosnih prijetnji kao što su organizovani kriminal, nezakonite migracije i terorizam. Konstatovano je da unaprijeđena međunarodna policijska saradnja daje rezultate. U prilog tome govore i brojne akcije sa policijskim službama iz Regiona i Evrope, koje su rezultirale hapšenjem i zaplijenom narkotika, što je i uočeno od strane briselske administracije. Kada je u pitanju saradnja sa evropskim agencijama, posebno se izdvaja saradnja sa EUROPOL-om i FRONTEKS-om", navodi Nuhodžić.

Dodao je i da je ukazano na izazove koji predstoje u narednom periodu, posebno kada je riječ o borbi protiv krijumčarenja, trgovine ljudima, pranja novca, finansijskim istragama i oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću.

"Preporuke Evropske komisije koje dobijamo kroz neposrednu komunikaciju i partnerske dokumente smatramo konstruktivnim i dobronamjernim, kako bismo bili još proaktivniji. Stoga je nesporna odlučnost i opredijeljenost Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije da nastave sa aktivnostima na zaštiti i bezbjednosti granice i suzbijanju svih oblika kriminala", zaključio je Nuhodžić.

Bonus video: