Nurković predvodio biciklijadu u Bijelom Polju

Ministar je u nedjelju, zajedno sa 40 biciklista iz kluba mladih Euromost, i ostalih učesnika biciklijade vozio od Kiselih voda do centra grada, u dužini od tri kilometra
1121 pregleda 2 komentar(a)
Sa biciklijade u Bijelom Polju, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Sa biciklijade u Bijelom Polju, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Biciklijadu pod nazivom Sa biciklom za životnu sredinu, koja je održana u Bijelom Polju, povodom Međunarodnog dana bez automobila, predvodio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Ovoj projekat, u organizaciji nevladine organizacije (NVO) Euromost, podržalo je Ministarstvo u okviru javnog konkursa za finansiranje projekata NVO u oblasti saobraćaja sa akcentom na zaštitu životne sredine.

Nurković je u nedjelju, zajedno sa 40 biciklista iz kluba mladih Euromost, i ostalih učesnika biciklijade vozio od Kiselih voda do centra grada, u dužini od tri kilometra.

Nurković je kazao da mu je čast i zadovoljstvo što je bio u prilici da ispred resora za saobraćaj i pomorstvo učestvuje na Biciklijadi, gdje su promovisali korišćenje bicikla u saobraćaju, zaštitu životne sredine i zdrave načine života.

"Ministarstvo je finansiranjem projekta, i programa NVO, prepoznala ogroman doprinos NVO sektora, razvoja društva, zaštiti okoline, demokratije i dobrog upravljanja", kazao je on.

Nurković je kazao da su ove godine potpisali ugovor sa 25 NVO i da se na taj način finansira 25 projekata iz tri oblasti: zaštita životne sredine u oblasti saobraćaja, zaštita lica sa invaliditetom u oblasti saobraćaja i sigurnost i bezbjednost u saobraćaju.

Ukupan fond iznosi 172,7 hiljada eura.

Predsjednik NVO Euromost, Almer Mekić naglasio je da je riječ o prvoj bijelopoljskoj biciklijadi koja pretenduje da ubuduće bude najveća ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu i da su Bijeljopoljci dokazali da su ljubitelji bicikala i biciklijade.

Bonus video: