NVO Carp Security Group: Spašeno 80 posto sitne ribe u reonu Plavnica

"Ovim našim djelom smo pokazali još jednom da smo pravi borci za očuvanje ribljeg fonda na Skadarskom jezeru. Sa nama u nove pobjede, priključite se"
1253 pregleda 1 komentar(a)

Nevladina organizacija (NVO) Carp Security Group saopštila je da su 8. marta dobili dojavu o stradanju sitne ribe u reonu Plavnica.

U saopštenju se dodaje da su njihovi aktivisti i volonteri izašli na lice mjesta, gdje su, kako tvrde, zatekli lovočuvare Nacionalnog parka (NP) Skadarsko koji su čuvali ribu.

"Uvjerili smo se da je činjenično stanje stvarno loše. Naših 10- tak ljudi i lovočuvari su očistili kanale od palog drveća koje je formiralo brane. Čišćenjem kanala i kidanjem dijela rešetaka smo oslobodili dio ribe, ali značajniji dio ribe i pored toga je bio i dalje ugrožen. Pozvali smo vlasnike restorana "Plavnica" na čijem se imanju ovo dešavalo da nam izađu u susret uklanjanjem rešetki, na šta su oni dali obećanje da će narednog dana ujutro to i učiniti. Sjutradan ujutro je tako i urađeno tako da je 80 posto ribe spašeno", kazali su iz NVO Carp Security Group .

Oni su se zahvalili vlasnicima restorana, lovočuvarima i upravi NP Skadarsko jezero koji su sa njima učestvovali u spašavanju ribe.

"Ovim našim djelom smo pokazali još jednom da smo pravi borci za očuvanje ribljeg fonda na Skadarskom jezeru. Sa nama u nove pobjede, priključite se", zaklučuje se u saopštenju.

Bonus video: