NVO Pčelica i Jugopetrol nastavljaju sa edukativnim radionicama - Vijesti.me
„NEKO MISLI NA VAS“

NVO Pčelica i Jugopetrol nastavljaju sa edukativnim radionicama

Projekat o bezbjednosti u saobraćaju „Neko misli na vas“ koju sprovodi NVO “Pčelica“ zajedno sa kompanijom Jugopetrol, nastavlja sa realizacijom edukativnih radionica o pravilima ponašanja u saobraćaju širom Crne Gore

đaci, radionica
đaci, radionica (Foto: screenshot (YouTube))

Budući da su djeca najugroženiji učesnici u saobraćaju i da ga doživljavaju drugačije od odraslih veoma je važno da budu obazrivi prilikom prelaska ulice.

U okviru kampanje koja promoviše odgovorno ponašanje učenici OŠ Oktoih bili su u prilici da od starijih drugara uče o važnosti poštovanja saobraćajnih pravila.

Učenici iz SSŠ Ivan Uskoković, zanimljivom prezentacijom i lijepim pristupom uspjeli su mlađim školarcima prenijti stečeno znanje i ukazati im, čak i sopstvenim primjerom, koje su to greške koje najčešće pravimo.

Članovi NVO Pčelica, kažu da su ciljano odabrali OŠ Oktoih zbog nemilih saobraćajnih nezgoda koje su česte u blizini škole. Zato apleuju na roditelje da budu strpljivi u radu sa djecom jer će taj trud biti nagrađen sigurnošću njihovih mališana.

„Negdje gdje volimo da kažemo i naglasimo jeste da u početku uvijek usmjerite dijete provjeravajte kada kreće samo prvi put da ide od kuće do škole provjeravajate šta to radi, gdje da prelazi, kako da se ponaša i zašto je to važno. Budite zajednički učesnik u saobraćaju sa njim i svojim primjerom pokažite djeci koliko je važno da brinemo i o sebi i o drugima, kako bi svi bili bezbjedni“. kazala je Đuldana Bero, NVO Pčelice.

Projekat "Neko misli na vas" realizuje se  pod pokroviteljstvom kompanije Jugopetrol AD, uz podšku Ministarstva prosvjete i Ministarsta unutrašnjih poslova, u nadi da će doprinijeti većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.