Obećanja Podgoričanima: Dom zdravlja u Maslinama, vrtić u Dahni, opera u bivšoj kasarni, vidikovac i hotel na Gorici... - Vijesti.me
NEKI STARI PLANOVI

Obećanja Podgoričanima: Dom zdravlja u Maslinama, vrtić u Dahni, opera u bivšoj kasarni, vidikovac i hotel na Gorici...

Prema DUP-u donosenom iste godine na Gorici je trebao da bude kod Mauzoleja partizanu borcu izgrađen mali amfiteatar, parking i svečani trg

Brdo Gorica
Brdo Gorica (Foto: Luka Zeković)

Iako su vrtić i osnovna škola u Dahni planirani DUP-om 1982. godine, još nijesu izgrađeni.

U spisku Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora među planiranim, a neizgrađenim objektima navodi se i  dom zdravlja u Maslinama.

Kako piše u dokumentu, dom zdravlja  u Maslinama planiran je još od 1990, a za područje Murtovine - Zlatice od 1991. godine.

U tom gusto naseljenom dijelu grada od 1991. godine je po DUP-u planirana izgradnja vrtića, ali još uvijek nije izgrađen.

Prema DUP-u donosenom iste godine na Gorici je trebao da bude kod Mauzoleja partizanu borcu izgrađen mali amfiteatar, parking i svečani trg.

Detaljni urbanistički plan „Gorica - park šuma” od 1995. godine planira vodotoranj, vidikovac, hotel i restoran.

Na području mjesnih zajednica „Nova varoš 1 i 2” od 2006. planiran je DUP-om vrtić, ali ni taj važni projekat još uvijek nije završen. Urbanističkim projektom iz 2007. godine na području nekadašnje kasarne Morača planiran je hotel i zgrada opere.

Prema DUP-iz 2009. godine osnovna škola je planirana na području univerzitetskog centra kod Tološke šume.