Obilježen dan osnivanja NATO-a

U jutarnjim časovima je organizovana vježba članova Atlantskog saveza u kasarni Milovan Šaranović u Danilovgradu sa Vojskom Crne Gore
79 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 21:10h

Atlantski savez Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Crne Gore, prvi put u našoj zemlji obilježio 4. april – dan kada je 1949. godine osnovan NATO u Vašingtonu.

Sproveden je čitav niz aktivnosti, koje su se održale u TC Delta City. Ove aktivnosti su bile namijenjene svim zainteresovanim građanima. Prezentovana je oprema i vještine Vojske Crne Gore, organizovano je dobrovoljno davanje krvi, izložba fotografija koja je predstavila istorijat NATO-a kao i razvoj Vojske Crne Gore, prezentacija izviđača, a upriličen je i poseban program za najmlađe.

U jutarnjim časovima je organizovana vježba članova Atlantskog saveza u kasarni Milovan Šaranović u Danilovgradu sa Vojskom Crne Gore. Članovi Atlantskog saveza su imali priliku da aktivno sudjeluju u dnevnim aktivnostima Vojske CG.

Ovom prilikom Savo Kentera, predsjednik Atlantskog saveza je ocijenio događaj uspješnim na osnovu brojnih pozitvnih reakcija građana. Cilj ovakvih događaja je promocija i upoznavanje građana sa sistemom bezbjednosti, a prije svega sa Vojskom koja se percipira kao zatvoren sistem u svim društvima.

„U dosadašnjem djelovanju Vojska Crne Gore je pokazala izuzetnu kooperativnost, ali i sposobnost i spremnost da odgovori veoma zahtjevnim zadacima. Reforma sektora odbrane je u toku i napredak je evidentan, ipak moramo biti realni i redi da još mnogo toga treba uraditi da bi Vojska, ali i cijeli sektor odbrane bio spreman za članstvo u euro-atlantsku porodicu“, istakao je Kentera.

Atlantski savez želi da se zahvali svim građanima koji su se pridružili proslavi dana osnivanja NATO-a, kao i medijima koji su pratili ovaj događaj.

Galerija

Bonus video: