Obilježena godišnjica tragedije bugarskih đaka u Gostunu

“Zahvalni smo Opštini Bijelo Polje koje je naš pobratim i čiji su građani sa nama u teškim i dobrim vremenima”, kazao je Kirilov
111 pregleda 1 komentar(a)
Godišnjica nesreće, Foto: Jadranka Ćetković
Godišnjica nesreće, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 07.04.2017. 10:05h

Delegacije opština Bijelo Polje i bugarske Svištov, položili su danas cvijeće na spomenik ,,12 ruža”, u znak sjećanja na bugarske đake, koji su stradali prije 13 godina u saobraćajnoj nesreći u Gostunu.

Predsjednik Skupštine Svištov Kristijan Kirilov je podsjetio na potresnu 2004. godinu, kada su bugarski đaci stradali vraćajući se sa ekskurzije.

“ Zahvalni smo Opštini Bijelo Polje koje je naš pobratim i čiji su građani sa nama u teškim i dobrim vremenima”, kazao je Kirilov.

Predsjednik Skupštine Opštine, Džemal Ljušković je kazao da je ova tragedija ujedinila tri tri države.

“Obilježavanje ove tragedije sa predstavnicima grada Svištov i roditeljima djece preraslo je u prijateljstvo saradnje u oblasti sporta, kulture I drugih oblasti društvenog života.

Jedan od roditelja, čije je dijete stradalo u Gostunu, Venceslav Eftimov, kazao je da Bugari ne mogu da zaborave Bjelopoljce koji se pomagali u nesreći I spasavali djecu iz nabujalog Lima, i spriječili da tragedija bude veća.

“Svake godine dolazimo da posjetimo mjesto stradanja naše djece. Naš bol za njima ne prolazi, on je uijek isti”, kazao je Eftimov.

Poslije sponenika na Limu delegacije opština i roditelji stradale djece položili su cvijeće na spomenik stradalim bugarskim đacima u Gostunu, kao i žrtvama u željezničkoj nesreći na Bioču, u gradskom parku.

Bonus video: