Objavljen konkurs za mlade ekoreportere: Ne bacaj – recikliraj!

98 pregleda 0 komentar(a)
Mladi ekoreporteri, Foto: EKOM
Mladi ekoreporteri, Foto: EKOM
Ažurirano: 15.02.2015. 19:32h

EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi ekoreporteri" Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u Crnoj Gori da se priključe novoj sezoni konkursa za najbolje članke, fotografije i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine.

Posebna tema 2015. godine biće recikliranje limenki pod motom “Ne bacaj – recikliraj!”, u saradnji sa Fondacijom za reciklažu limenki RECAN.

"Bilo koja mlada osoba u Crnoj Gori uzrasta od 12-21 godine, koja želi da bude novinar i da istražuje ekološke probleme, može da učestvuje na konkursu Mladih ekoreportera. To nije ekskluzivno program samo za škole i fakultete, već i za nezavisne omladinske grupe i sve zainteresovane pojedince", saopšteno je iz organizacije.

Pristigli radovi (članci, fotografije i video klipovi) do 15. marta, ukoliko budu ispunili kriterijume programa, biće objavljeni na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, a oni najbolji prema odluci nacionalnog žirija, 22. aprila na Dan planete Zemlje, biće publikovani u posebnoj brošuri i stiču pravo da se takmiče u medjunarodnoj konkurenciji tokom maja mjeseca.

Mladi ekoreporteri iz Crne Gore na međunarodnim konkursima osvojili preko 20 nagrada, a učestvovali su i u tri ekološke misije u Kopenhagenu, Štokholmu i Nikoziji.

Bonus video: