Očerupana jelka kraj spomenika Sv. Petra

Prolaznici su juče sa nevjericom gledali djelimično ukrašenu jelku, a mnogi nijesu imali riječi za lopovluk
170 pregleda 26 komentar(a)
Jelka Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Jelka Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.01.2014. 13:53h

I ukrasi sa novogodišnje jelke, postavljene kraj spomenika Svetog Petra Cetinjskog, pokradeni su, a lopovi su odnijeli sve sve kuglice koje je natprosječno visoki čovjek mogao da dohvati.

Očerupana jelka, postavljena početkom decembra, predstavlja ogledalo našeg društva, smatra sugrađanin Nikola Vukčević.

Uoči praznika, radnici Komunalnih usluga postavili su jelku, za čije kićenje su novac obezbijedili privrednici, a bila je zaštićena i ogradom.

“Ova jelka je odraz našeg društva i karaktera. Ona na najbolji način pokazuje u kakvom vremenu i okruženju živimo”, kazao je juče Nikola Mirović.

Vremešni Pero Vukčević rekao je da je doživio brojne novogodišnje dočeke, ali da nije očekivao da će jelka sredinu januara dočekati u “jadnom” stanju.

“Podgorička posla. Svaka nam čast, stvarno smo se i ovog puta pokazali na djelu. Da je samo ova jelka pokradena, bilo bi dobro, ona samo oslikava stanje u svim oblastima društva”, smatra Vukčević.

Vlasnik firme SAMMS Srećko Radonjić, koji je izdvojio novac za ukrase, rekao je da je dio nakita pokraden, a da su dio skinuli.

“Nije baš sve pokradeno. Dio nakita, koliko smo mogli da dohvatimo bez stuba, skinuli smo u ponedjeljak. Nije to tako strašno, dešava se to i u drugim gradovima”, kazao je Radonjić.

Prolaznici su juče sa nevjericom gledali djelimično ukrašenu jelku, a mnogi nijesu imali riječi za lopovluk.

Bonus video: