Od 12 taksi stajališta u Podgorici, samo jedno po zakonu

Ostalih 11 taksi stajališta, koja nisu propisno obilježena su u Ulici Đoka Miraševića u Bloku šest, sa južne strane Bloka V na ulazu iz Bulevara Mihaila Lalića, u Ulici Nikole Tesle kod stambenih zgrada u Zagoriču, neuređeni parking kod stadiona „Kom“ na Zlatici
79 pregleda 0 komentar(a)
Taksi, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Taksi, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.05.2018. 18:53h

Iz Nevladine organizacije “Unija taksi prevoznika Crne Gore” ponovo su apelovali na nadležne u Glavnom gradu Podgorica da preduzmu adekvatne mjere, u cilju rješavanja nagomilanih problema u oblasti auto-taksi prevoza.

Kako su pojasnili, nedavno je Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj donio rješenje za privredna društva o korišćenju taksi stajališta na 12 lokacija u Podgorici.

“Nakon što smo obišli dodijeljene lokacije, konstatovano je da jedino taksi stajalište na parkingu sa sjeveroistočne strane Gradskog stadiona je za upotrebu, odnosno ispunjava potrebne uslove”, istakli su iz Unije.

Objasnili su da Odlukom o organizaciji i načinu obavljanja auto-taksi prevoza, predviđeno je da se stajališta obilježavaju odgovarajućom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Ostalih 11 taksi stajališta, koja nisu propisno obilježena su u Ulici Đoka Miraševića u Bloku šest, sa južne strane Bloka V na ulazu iz Bulevara Mihaila Lalića, u Ulici Nikole Tesle kod stambenih zgrada u Zagoriču, neuređeni parking kod stadiona „Kom“ na Zlatici.

“Neuređeni parking prostor na Starom aerodromu preko puta salona keramike ‘KIPS’, parking sa sjeveroistočne strane Gradskog stadiona, na Bulevaru Stanka Dragojevića, Ulici Velimira Terzića, Bulevaru Mitra Bakića, prema raskrsnici sa Bulevarom Save Kovačevića. Ispred Biotehničkog instituta, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ispred ‘Sport cafe’ i Ulici 8. marta na Zabjelu”, naveli su iz Unije.

Istakli su da ne znaju na osnovu kojih zakonskih propisa se vodio Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj, prilikom dodjeljivanja auto taksi stajališta, s obzirom na to da ista ne zadovoljavaju potrebne kriterijume.

“Pitamo Sekretarijat, po kom kriterijumu se dodjeljuju taksi stajališta preduzetnicima, zašto svi nemamo jednaka prava i uslove za rad”, navode iz Unije.

Bonus video: