Od centra Podgorice udaljeni 6 km, a još nemaju vodu

Sekretar za komunalne poslove i saobraćaj Marko Rakočević je kazao da će “Vodovod i kanalizacija” razmotriti mogućnost spajanja tog naselja na vodovodni sistem i otvaranje autonomnog izvorišta u vidu bušnog bunara
57 pregleda 6 komentar(a)
Smokovac, Foto: Savo Prelević
Smokovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2015. 19:46h

Mještani naselja Smokovac, koji žive sa lijeve strane Morače, vodu bi mogli da dobiju tek naredne godine i to ukoliko „Vodovod i kanalizacija” budžetom predvide novac za tu namjenu.

Ovogodišnjim budžetom nije predviđen novac za izgradnju vodovoda u dijelu Smokovca, gdje živi desetak domaćinstava, a nema novca ni da se u tom dijelu naselja napravi ulična rasvjeta.

Sekretar za komunalne poslove i saobraćaj Marko Rakočević je kazao da će “Vodovod i kanalizacija” razmotriti mogućnost spajanja tog naselja na vodovodni sistem i otvaranje autonomnog izvorišta u vidu bušnog bunara.

„Vodovod“ će, kako je naveo, u narednom periodu uraditi projektnu dokumentaciju koja će pokazati koje je rješenje najprihvatljivije.

„Kako novac za realizaciju tog projekta nije planiran budžetom, realizacija se, u skladu sa projektnim rješenjem, može očekivati tokom naredne godine, pod uslovom da sredstva budu planirana za ovu namjenu“, kazao je Rakočević, odgovarajući na odborničko pitanje Dragana Ivanovića (SNP).

Ivanović je kazao da na svega šest kilometara od centra Podgorice žive ljudi na lijevoj obali Morače, pored mosta Smokovac, koji nemaju riješena infrastrukturna pitanja kao da su 260 kilometara udaljeni od grada.

„Krenula je priča i nadam se da će iz „Vodovoda“ izaći na lice mjesta i vidjeti kakva je situacija“, kazao je Ivanović.

On je rekao da stanovnici sa desne obale rijeke imaju rasvjetu, istakavši da je sve što su mještani dobili u proteklom periodu - nekoliko kontejnera za smeće.

Bonus video: