Od danas toplije u zgradi barskih srednjih škola

Zbog bezbjednosnih procedura tokom pretakanja plina u rezervoar, đaci ove škole u popodnevnim satima neće pohađati nastavu, “a izgubljeni časovi biće nadoknađeni”
149 pregleda 1 komentar(a)
Gimnazija Bar, Niko Rolović, Foto: Anto Baković
Gimnazija Bar, Niko Rolović, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 27.02.2018. 11:22h

Problemi sa slabim grijanjem u zgradi koju po smjenama dijele Gimnazija “Niko Rolović” i Srednja ekonomsko ugostiteljska škola, danas bi trebali da budu okončani. Direktorica Ekonomsko-ugostiteljske škole Tanja Drašković-Spičanović rekla je ”Vijestima” da se u popodnevnim časovima iz “Montenegro bonusa” očekuje dopremanje plina za školski sistem za grijanje.

Zbog bezbjednosnih procedura tokom pretakanja plina u rezervoar, đaci ove škole u popodnevnim satima neće pohađati nastavu, “a izgubljeni časovi biće nadoknađeni”.

Inače, današnja nastava prijepodne u Gimnaziji prekinuta je nakon prva dva časa, a učenici su potom pušteni kućama. Direktorica Gimnazije Marija Đonović saopštila je “Vijestima” da je razlog to što zbog snijega koji je padao u svim djelovima opštine veliki broj đaka, pogotovo iz prigradskih i ruralnih naselja, nije došao na nastavu. Đonović je istakla da grijanje nikako nije razlog za ovu odluku i potvrdila da i oni očekuju da plin bude dopremljen u toku dana “i nastava od sjutra ide redovno”.

Roditelji nekoliko učenika obje srednje škole rekli su “Vijestima” da im se djeca proteklih desetak dana žale na veoma slabo grijanje u školi. Tanja Drašković-Spičanović je ukazala da se obnova zaliha plina očekuje več dvije nedjelje, zbog čega grijanje nije moglo raditi punim kapacitetom, već po dva-tri sata prijepodne i popodne. Marija Đonović je rekla da su se povodom ovog problema kao i uvijek obratili ministarstvu na vrijeme, ali, ovog puta došlo je do zastoja u isporuci plina.

“Vijesti” nezvanično saznaju da su u Ministarstvu prosvjete od Uprave za javne nabavke čekali da im u ovom slučaju odobre pregovarački postupak za nabavku, “što se i desilo krajem prošle radne sedmice”. Škole inače ovakve nabavke naručuju preko ministarstva.

Bonus video: