Od Jaza do Buljarice 6.000 gostiju

Najave hotelijera su itekako optimistične i u narednom periodu i očekuje se da će se ovakav trend bolje popunjenosti kapaciteta nastaviti do špica sezone.
210 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac šetalište, Foto: Vuk Lajović
Petrovac šetalište, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.05.2011. 12:14h

Ako je sudeti po popunjenosti kapaciteta na početku ljetnje sezone, onda će ova godina biti jedna od uspješnijih u proteklih pola decenije.

Naime, trenutno na Budvanskoj rivijeri, prema podacima Turističke organizacije boravi nešto više od 6.000 gostiju, što je za čak trećinu više nego početkom maja prošle godine.

Prema riječima portparola TO Budve Tanje Drašković trenutno u svim vidovima smještaja od Jaza do Buljarice Boravi 5.989 inostranih i stotinu domaćih gostiju.

"Najviše turista smješteno je u hotelima, gdje je registrovano 5.374 gostiju, što je za 29 odsto bolja pounjenost hotelskih kapaciteta nego lani u istom periodu. Hotelijeri su ugostili 5.274 inostranih i stotinu domaćih gostiju. Imajući u vidu da su kampovi još zatvoreni, te da će tek krajem mjeseca prve goste primiti i odmarališta na budvanskoj rivijeri, procjene su da u privatnom smještaju boravi 715 inostranih gostiju, što je za 31 odsto više nego početkom maja prošle godine", kazala je Draškovićeva.

Ona je istakla da su najave hotelijera itekako optimistične i u narednom periodu, te da očekuje da će ovakav trend bolje popunjenosti kapaciteta se nastaviti do špica sezone.

Bonus video: