Od Mitrovića traže 39.000 eura za porez

“Megapromet” je još 2016. presavio tabak i podnio tužbu protiv loklane uprave.
161 pregleda 0 komentar(a)
crvena glavica, Foto: Vuk Lajović
crvena glavica, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.02.2018. 19:39h

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva upisla je hipoteku na zemljišni kompleks od 8.156 kvadrata na Crvenoj glavici nadomak Svetog Stefana, vlasništvo kompanije „Megapromet“, na ime poreskog duga od 39.000 eura.

“Zaključak o obezbjeđivanju poreskog potraživanja Uprave lokalnih javnih prihoda, hipoteka u iznosu 39.000 eura u korist Opštine Budva, svojina Megapromet“, stoji kao teret upisan u katastarsku evidenciju.

Riječ je o zemljišnom kompleksu koji se našao pod lupom Specijalnog tužilaštva, a oko koga se vodi i sudski spor.

“Megapromet” biznismena Miodraga Miša Mitrovića, vlasnika lanca supermarketa, odbio je da plati porez do okončanja sudskog spora.

Kompanija je prethodne četiri godine uredno plaćala porez, ukupno oko 160.000 eura.

“Megapromet“ je tužio Opštinu Budva zbog navodne prevare, tražeći da se raskine ugovora o razmjeni zemlje i da im se isplati 1,6 miliona eura, koliko su uplatili u opštinsku kasu.

“Megapromet” je još 2016. presavio tabak i podnio tužbu protiv loklane uprave.

Mitrović je minulog oktobra pred kotorskim sudijom detaljno ispričao kako ga je navodno prevarilo prethodno opštinsko rukovodstvo. Naveo je da su mu prvo prodali zemlju na Jazu, da bi potom, zbog imovinskog spora, tražili da uzme potpuno neuslovnu zemlju na Crvenoj glavici.

Specijalno tužilaštvo je procesuiralo slučaj kao aferu „Prijevor“, u kojoj je opštinska kasa oštećena za 1,4 miliona eura. Svetozar Marović, njegov sin Miloš i bivši gradonačelnik Lazar Rađenović, priznali su krivicu i sa tužilaštvom potpisali ugovor o sporazumnom priznanju krivice. Ključni svjedok saradnik u postupku bio je nekadašnji predsjednik Opštine Rajko Kuljača, za vrijeme čijeg upravlja gradom je izvršena mahinacija. Sporazumom je potvrdio Viši sud, a mlađi Marović je pristao da robija godinu i da na ime štete državi uplati 385.000 eura.

Mitrović je proveo mjesec u istražnom zatvoru zbog cijele afere, a potom pokrenuo sudski spor kako bi dokazao prevaru.

Bonus video: